Siirry sisältöön

Uutisia

UUTISIA

KEVÄTKONSERTTI HERTTONIEMEN KIRJASTOSSA 16.5.2019

Herttoniemeläisten kuorojen kevätkonsertti Herttoniemen kirjastossa. Keväisiä lauluja esittävät Herttoniemen Helmi, johtajana Henna Dolk Viksten sekä Oravatien kuoro, johtajana Marianna Jakobsson. Myös yhteislaulua. Vapaa pääsy. Tervetuloa!

VANHAN HERTTONIEMEN PIHAKIRPPISPÄIVÄ 28.4.2019

Vanha Herttoniemi muuttuu sunnuntaina 28.4.2019 jo kymmenettä kertaa suureksi pihakirpputoriksi. Paikalliset pystyttävät myyntipöytiä omakoti-, rivi- ja kerrostalojen pihoille.

Myynti kirpputorilla alkaa aamukymmeneltä ja jatkuu niin pitkään kuin tavaraa riittää.

Herttoniemen ulkopuolelta tulevien kannattaa suosia julkisia kulkuneuvoja, sillä pysäköintitilaa ei juuri ole.

 

Kuva © Raimo Mäkelä

HERTSIKAN PUMPPU MAHDOLLISTAA VANHAN HERTTONIEMEN PIHAKIRPPISPÄIVÄN

31.1.2019
Kymmenes Vanhan Herttoniemen pihakirppis levittäytyy Länsi-Herttoniemen pihoille jälleen sunnuntaina 28.4.2019. Kirppispäivää mahdollistaa tänä vuonna ensimmäistä kertaa yleishyödyllinen osuuskunta Hertsikan Pumppu.

Hertsikan Pumppu kutsuu kaikkia herttoniemeläisiä mukaan ja tekemään suositusta herttoniemeläisestä tempauksesta kevään ensimmäistä ulkokirppistapahtumaa. Hertsikan Pumppu auttaa kokoamaan kirppispihoista kartan sekä markkinoimalla kirppispäivää. Markkinoinnissa auttaa erikseen koottava pihakirppisryhmä.

– Parasta pihakirppispäivässä on, että se on aina vähän jokaisen järjestäjänsä näköinen, Hertsikan Pumpun puheenjohtaja Aino Rekola kertoo.

Jättimäinen Vanhan Herttoniemen pihakirppis on asukkaiden itse omilla pihoillaan järjestämä kirppistapahtuma. Kirppis on ulottunut koko vanhan Herttoniemen alueelle, useiden kymmenien talojen pihoihin. Päivän aikana Herttoniemessä on vieraillut parhaimmillaan tuhansia ihmisiä. Tapahtuma vetää vierailijoita eri puolilta Helsinkiä, jopa Helsingin ulkopuolelta.

Hertsikan Pumpun pihakirppisryhmä kehittää kirppispäivän näkyvyyttä ja viestintää. Kaikille avoin ensimmäinen kokoontuminen Herttoniemen kirjastolla 11.2. klo 17.30. Tervetuloa mukaan!

Kuva © Raimo Mäkelä

Asukastilakartoituksen vastaanotti alueosallisuuden päällikkö Titta Reunanen ja luovutti Hertsikan Pumpun puheenjohtaja Aino Rekola . Kuva: Stadiluotsi Pauli Saloranta

ASUKASTILAKARTOITUS LUOVUTETTIIN HELSINGIN KAUPUNGILLE

Hertsikan Pumppu luovutti teettämänsä Herttoniemen asukastilakartoituksen 30.10.2018 Helsingin kaupungille. Asukastilakartoituksen vastaanotti alueosallisuuden päällikkö Titta Reunanen.

Hertsikan Pumppu selvitti syksyllä 2017 ja alkuvuodesta 2018 herttoniemeläisten käytössä olevat asukastilat, tilojen käyttäjät, tilojen tarpeen sekä tulevaisuuden suunnitelmat. Kartoituksen lähtökohtana oli huoli lähitulevaisuudessa tapahtuvasta nykyisten asukastilojen poistumisesta samalla, kun asukasmäärä kasvaa. Esimerkiksi Herttoniemen kirjasto ja Kettutien nuorisotalo muuttavat Hertsiin keväällä 2020, mutta käytettävissä olevat vähenevät noin 1800 neliöstä 1000 neliöön.

Kokonaisuutena Herttoniemen alueen – Länsi-Herttoniemen, Herttoniemenrannan ja Herttoniemen yritysalueen – asukasmäärän kasvaminen noin 5000:lla seuraavan 10 vuoden aikana aiheuttaa valtavasti kysyntää asukastoimintaan sopivista tiloista.

Asukastilakartoituksen lisäksi Helsingin kaupungille luovutettiin kirjelmä, jossa herttoniemeläiset järjestöt kiinnittävät huomiota asukastilojen tarpeeseen sekä esittävät toivomuksen, että kaupunki tarttuu näin olennaisen epäkohtaan Herttoniemessä. Asukkaiden viihtyvyyden kannalta on erittäin tärkeätä, että harrastus- ja liikuntatiloja on kaiken ikäisille käyttäjille ja eri käyttäjäryhmille. Kirjelmän ovat allekirjoittaneet Hertsikan Pumpun lisäksi Herttoniemi-seura, MLL Herttoniemi, Herttoniemen Syke, Asukastalo Ankkuri ja Kulttuuriyhdistys 008.

Luovutustilaisuudessa käytiin vilkas keskustelu asukastilojen tarpeesta. Titta Reunanen kiitteli Hertsikan Pumppua aktiivisuudesta ja tehdystä kartoituksesta. Reunanen muistutti, että Helsingin kaupunki pyrkii saamaan entistä enemmän kaupungin tiloja asukkaiden käyttöön. Samaten on pyrkimys siihen, ettei ole erikseen ”nuorisotiloja” tai ”vanhusten tiloja”, vaan kaikki tilat olivat avoinna kaikille. Parhaassa tapauksessa syntyy myös hedelmällistä yhteistyötä eri asukasryhmien välillä.

Keskustelun aikana selkiytyi, että asukastilojen suhteen työ on oikeastaan vasta alussa. Nyt on selvitetty tilojen käyttäjät, tilojen tarve sekä käytettävissä olevat tilat. Seuraavaksi alkaa käytännön ratkaisujen etsiminen. Yhtensä kiinnostava näkökulmana tuli esille, että mitä tapahtuu Herttoniemitalolle sen jälkeen, kun kirjasto ja Kettutien nuorisotalo muuttavat Hertsiin. Jos tilat jäävät tyhjilleen, niin olisi järkevää antaa niitä tilojen tarvitsijoille.

Herttoniemen asukastilakartoituksen laati Hertsikan Pumpun tilauksesta Ari Virtanen.

Asukastilakartoitus Hertsikan Pumpun nettisivuilla.

23.8.2018
Länsiherttoniemeläiset taloyhtiöt! Kiinnostaisiko kohentaa taloyhtiön kukkaistutuksia ja siten luoda lisää viihtyisyyttä!

Hertsikan Pumppu suunnittelee kukkaistutusten välittämistä taloyhtiöihin: taloyhtiöt voisivat keskitetysti tilata kukat meiltä. Me tilaamme ne puutarhaliikkeiltä ja tilaukset olisivat noudettavissa tietystä paikasta.

Tavoitteena on toiminta vuodenaikojen mukaan. Näin syksyllä valmiiden syyskukkien tai kanervien tilaus piharuukkuihin (halkaisijaltaan n. 30-50 senttiä). Jos kiinnostusta riittää voisimme ensi keväänä tilata myös kesäkukkia. Vain yksi tai max kaksi vaihtoehtoa tarjolla.

Miltä idea kuulostaa? Jos idea kuulostaa hyvältä, niin lähetä sähköpostia osoitteella info[at]hertsikanpumppu.fi. Voit myös peukuttaa ja kommentoida Hertsikan Pumpun Facebook-sivulla.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial