Siirry sisältöön

Ajankohtaista

AJANKOHTAISTA

☀️VANHAN HERTTONIEMEN PIHA-KIRPPIS ENSIMMÄISTÄ KERTAA MYÖS SYKSYLLÄ!☀️

Vanha Herttoniemen pihakirppistä on toivottu myös syksyisin. Tänä syksynä toive toteutuu: pihakirppis on sunnuntaina 11. syyskuuta klo 10 alkaen!

Totuttuun tapaan pihakirppikseen mukaan ilmoittautuneista taloyhtiöistä tehdään kartta. Voit ilmoittaa taloyhtiösi mukaan tästä linkistä: https://forms.gle/ZrSrfSfjVFmZjqWeA

PIUKAT PAIKAT ULKOILMALEFFANA HERTSIKASSA 3.9. klo 20.30

Billy Wilderin klassikkokomedia Piukat paikat esitetään ulkoilmaleffana! Maailman parhaimmaksi komediaksi valitussa leffassa pääosissa nähdään Marilyn Monroe, Jack Lemmon ja Tony Curtis. Nokkela dialogi, vetävä juoni ja sukupuolirajojen venyttely ovat taanneet elokuvan suosion vuosikymmenestä toiseen.

Elokuvassa kaksikko Joe (Curtis) ja Jerry (Lemmon) ovat joutuneet vuonna 1929 Chicagossa mafiosojen tekemän joukkomurhan silminnäkijöiksi. Pennittömät muusikot yrittävät paeta mafiamiehiltä näkymättömiin. Hätäratkaisuna kaksikko pukeutuu naisiksi ja värväytyy naisorkesterin soittajiksi. Orkesterin mukana he matkustavat Floridaan. Yhtyeen solisti Sugar Kane (Monroe) on kaksikon mielestä hurmaava, ja he molemmat yrittävät saada hänet rakastumaan itseensä.

Ulkoilmaleffaesityksen teknisestä osuudesta vastaa Helsingin Studiopalvelut. Esityksen tarjoaa Herttoniemi-seura ja järjestelyistä vastaa Hertsikan Pumppu. Elokuvan esitys on Hertsikan ala-asteen kentällä lauantaina 3.9. klo 20.30, osoite Ahmatie 1. Esitykseen on vapaa pääsy! Oma istuin tai huopa mukaan!

VÄESTÖNSUOJELUILTA 25.4.2022

Hertsikan Pumppu ja SPR Herttoniemen osasto järjestivät yhteistyössä Herttoniemen asukkaille väestönsuojeluillan 25.4. klo 18-20. Tilaisuudessa Pertti Vepsäläinen ja Esa Aaltonen SPR Herttoniemen osastosta kertoivat tietoiskumaisesti ajankohtaisista asioista. Pertti Vepsäläinen kertoi SPR:n valmiustoiminnasta ja Vapaaehtoisesta pelastuspalvelusta sekä Kolmen päivän kotivarasta, Esa Aaltonen kertoi väestönsuojelusta yleisesti, sen historiasta ja merkityksestä ja organisaatiorakenteista.
Pertti Vepsäläisen diat linkeissä, lisäksi tässä väestönsuojelua käsitteleviä linkkejä:

Pelastustoimi – Väestönsuojelu
https://pelastustoimi.fi/pelastustoimi/varautuminen/vaestonsuojelu

Helsingin Pelastuslaitos – Väestönsuojelu
https://www.hel.fi/pela/fi/vaestonsuojelu

Helsingin Pelastuslaitos – Evakuointi
https://www.hel.fi/pela/fi/vaestonsuojelu/evakuointi

Helsingin kaupunki – Väestönsuojat
https://www.hel.fi/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/hallinto/palvelut/palvelukuvaus?id=4843

Helsingin väestönsuojat palvelukartalla
https://palvelukartta.hel.fi/fi/search?service_node=1083,1086,1084

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö (SPEK)
https://www.spek.fi/turvallisuus/varautuminen-kotona/vaestonsuojelu

SPEK – Pelastussuunnitelma
https://www.spek.fi/turvallisuus/pelastussuunnitelma

SPEK – Onko sinun taloyhtiössäsi väestönsuoja ja onko se kunnossa?
https://www.spek.fi/onko-sinun-taloyhtiossasi-vaestonsuoja-ja-onko-se-kunnossa

Pelastustoimi – Usein kysytyt kysymykset: Väestönsuojelu ja väestönsuojat
https://pelastustoimi.fi/keski-uusimaa/palvelut/usein-kysytyt-kysymykset#osio0

72 tuntia
https://72tuntia.fi

VANHAN HERTTONIEMEN PIHAKIRPPIS TULEE JÄLLEEN!
Tänä keväänä kirppistellään su 15.5.2022 klo 10 alkaen
Pihakirppistä on kovasti toivottu – viimeksi pihakirppis järjestettiin kolme vuotta sitten. Innokkaita myyjiä on runsaasti tulossa!
Totuttuun tapaan pihakirppikseen mukaan ilmoittautuneista taloyhtiöistä tehdään kartta. Voit ladata pihakirppiskartan tästä linkistä.


Lepoa,  ja lanttulooraa – mitä muuta ihminen tähän aikaan vuodesta kaipaa?

Paitsi ehkä pari suklaakonvehtia, hyvää lukemista ja glögitömpsyt. Niistä on onni tehty. Nautitaan, nyt on sen aika.

PUMPULLA JUHLAVUOSI 2022


Millaisia muistoja sinulla on Hertsikan Pumpusta? Olitko peräti paikalla perustamiskokouksessa? Kokoamme näyttelyä Pumpun ensimmäisestä kymmenestä vuodesta. Kirjoita Pumpun toimintaan, ihmisiin tai tiloihin liittyvä tarina – lyhyt tai pitkä – ja toimitta sen koordinaattorille. Otsikoksi ”PUMPPU 10v”.

Mikäli sinulla on printtikuvia, voit toimittaa ne Hiihtomäentie 39 erikseen sovittuna ajankohtana. Digimuotoiset kuvamateriaalit voi toimittaa  info @hertsikanpumppu . fi   Pyrimme mainitsemaan kirjoittajan tai kuvaajan nimen, mikäli se on tiedossa. Jos haluat käyttää nimimerkkiä, kirjaa se viestiisi. Kiitos!Tiedossa on myös juhlat, tietenkin! Haluaisitko tulla mukaan juhlatoimikuntaan? Mukaan mahtuu! 🙂

Herttoniemitalo ilmasta, Kettutien suunnasta 2014. Kuvaaja tuntematon.
Herttoniemitalo, kevät 2015. Kuvaaja Maija-Leena Linna

Glögiaika on täällä!

Tervetuloa istahtamaan glögin ääreen lauantaina 4.12. klo 14-17 asukastilassa os.Hiihtomäentie 39.

Pumpun koordinaattori on tavoitettavissa ennen joulutaukoa perjantaihin 17.12. asti. Parhaiten yhteyden saa laittamalla sähköpostia tai soittamalla.

info @ hertsikanpumppu.fi

0440 882040

PUMPUN SYKSYN 2021 UUDET TUULET

Kari Uittomäki on toiminut Hertsikan Pumpun koordinaattorina useamman vuoden jättäytyen syksystä viettämään oloneuvoksen vapaapäiviä. Satu Koponen aloittaa uutena koordinaattorina 18.8.2021. Pumppu on saanut paitsi uuden koordinaattorin, myös uuden asukastilan osoitteessa Hiihtomäentie 39.

Asukastila on aiempaa tilaa suurempi, joka mahdollistaa aiempaa monipuolisemman asukastoiminnan. Tilaa voi vuokrata myös yksityiskäyttöön.

HERTSIKAN PUMPPU ALAN AMMATTILEHDESSÄ

30.3.2021

Hertsikan Pumppu sai valtakunnallista näkyvyyttä alan ammattilehdessä, sillä Osuustoiminta-lehti teki jutun Pumpusta. Juttu on julkaistu lehden numerossa 1/2021.
Osuustoiminta-lehteä julkaisee Pellervo-Media Oy.

Osuustoiminta-lehti 1/2021 Hertsikan Pumppu (pdf)

HERTSIKAN PUMPPU ON LÖYTÄNYT UUDEN KODIN!

16.1.2020
Hertsikan Pumppu on etsinyt jo pitkään uusia asukastiloja, mutta myös tilaa itselleen toimia ja kasvaa. Kiitos kaikille tilojen etsinnässä auttaneille – nyt Pumppu on löytänyt uuden kodin ja lentää Herttoniemitalon pesästä helmikuussa.

Tila sijaitsee ihan vanhan Herttoniemen ytimessä, ja vuokrasopimus on solmittu 1. helmikuuta alkaen. Tupaantuliaisia vietettiin lauantaina 29.2. Valitettavasti koronatilanteesta johtuen tila jouduttiin sulkemaan lähes välittömästi. Toivon mukaan syksyllä 2020 asukastila saadaan tehokkaaseen käyttöön! Tilaa voi myös vuokrata, katso lisätiedot sivulta Tilat.

Kuva © Raimo Mäkelä

HERTSIKAN PUMPPU MAHDOLLISTAA VANHAN HERTTONIEMEN PIHAKIRPPISPÄIVÄN

31.1.2019
Kymmenes Vanhan Herttoniemen pihakirppis levittäytyy Länsi-Herttoniemen pihoille jälleen sunnuntaina 28.4.2019. Kirppispäivää mahdollistaa tänä vuonna ensimmäistä kertaa yleishyödyllinen osuuskunta Hertsikan Pumppu.

Hertsikan Pumppu kutsuu kaikkia herttoniemeläisiä mukaan ja tekemään suositusta herttoniemeläisestä tempauksesta kevään ensimmäistä ulkokirppistapahtumaa. Hertsikan Pumppu auttaa kokoamaan kirppispihoista kartan sekä markkinoimalla kirppispäivää. Markkinoinnissa auttaa erikseen koottava pihakirppisryhmä.

– Parasta pihakirppispäivässä on, että se on aina vähän jokaisen järjestäjänsä näköinen, Hertsikan Pumpun puheenjohtaja Aino Rekola kertoo.

Jättimäinen Vanhan Herttoniemen pihakirppis on asukkaiden itse omilla pihoillaan järjestämä kirppistapahtuma. Kirppis on ulottunut koko vanhan Herttoniemen alueelle, useiden kymmenien talojen pihoihin. Päivän aikana Herttoniemessä on vieraillut parhaimmillaan tuhansia ihmisiä. Tapahtuma vetää vierailijoita eri puolilta Helsinkiä, jopa Helsingin ulkopuolelta.

Hertsikan Pumpun pihakirppisryhmä kehittää kirppispäivän näkyvyyttä ja viestintää. Kaikille avoin ensimmäinen kokoontuminen Herttoniemen kirjastolla 11.2. klo 17.30. Tervetuloa mukaan!

Kuva © Raimo Mäkelä

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial