Siirry sisältöön

Tilat

Tilat

Vinkkaa tila!

Tiedätkö sinä hyvän tilan, jota asukkaat voisivat käyttää matalan kynnyksen toimintaan?

Vinkkaa Pumpulle sähköpostitse: info (at) hertsikanpumppu.fi
Kaikki vinkit otetaan huomioon, älä siis epäröi ehdottaa yllättävääkin ratkaisua!

Asukastilaselvityksen toinen vaihe käynnistyi kesäkuussa 2019

Kirjaston ja nuorisotalon purku keväällä 2020 vie tilat myös monelta Herttoniemitalossa toimineelta paikalliselta yhdistykseltä, urheiluseuralta ja muulta toimijalta.

Me Hertsikan Pumpussa olemme tarttuneet toimeen ja startanneet selvityksen tulevaisuuden asukastilojen tarpeista ja toiveista Länsi-Herttoniemessä. Selvitys käynnistyi kesäkuussa kaupungin avustuksen turvin.

Avoimet, toimivat ja riittävät asukastilat ovat tärkeitä kohtaamisen paikkoja asukkaille. Ne myös parantavat alueen viihtyisyyttä. Yhteisöllisyyden kannalta on tärkeää, että matalan kynnyksen asukastiloja on tarjolla mahdollisimman lähellä asukkaita.

Lue asukastilaselvityksen ensimmäisen vaiheen raportti täältä.

Herttoniemitalossa olevat tilat

Kirjasto

Kirjastolla on tilaa joka sopii erinomaisesti yhdistysten ja taloyhtiöiden kokouksille, asukasilloille, pieniin konsertteihin, suunnittelupäiviin ynnä muihin. Kirjastolle ei myönnetä vakituisia käyttövuoroja. Kirjaston tilat ovat käytössä kirjaston aukioloaikoina. Uskonnollisten ja poliittisten yleisötilaisuuksien pitäminen ei ole mahdollista.

Nuorisotalo

Nuorisotalon tilat ovat asukkaiden käytössä silloin, kun siellä ei ole nuorisotalon omaa toimintaa. Tiloja löytyy sekä pienille kokouksille, perhejuhlille että isommille tapahtumille. Kaikki tilat esteettömiä ja tiloissa on myös inva-WC.

Asukastilakartoitus

Hertsikan Pumppu -osuuskunta kartoitti vuoden 2017 loppupuolella ja vuoden 2018 alussa Herttoniemen alueen (Länsi-Herttoniemi ja Herttoniemenranta) asukastoimijoita: tilojen käyttäjiä, käytettävissä olevia tiloja sekä tilojen tarvetta.

Lähivuosina poistuu merkittävä määrä nykyisin käytössä olevia tiloja (Asukastalo Ankkuri ja Herttoniemitalo). Tiedossa olevat tilat tulevassa Lähipalvelukeskus Hertsissä eivät välttämättä riitä kattamaan tilojen tarvetta. Yleinen arvio on, että asukastiloista ja erityisesti liikuntatiloista tulee olemaan pulaa.

Lue raportti: Asukastilakartoitus 2018

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial