Siirry sisältöön

Tilat

Tilat

Pumpulle oma asukastila!

Hertsikan Pumppu on vuokrannut asukastilan Herttoniemestä, osoitteesta Hiihtomäentie 36. Tila sijaitsee Erätorin kupeessa. Asukastilassa järjestetään erilaisia tilaisuuksia ja koulutuksia, ja se on myös Hertsikan Pumpun palkkaaman asukastoiminnan koordinaattorin työtila. Koordinaattori on tavattavissa tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 9-14.

Asukastila vuokrattavissa silloin kun koordinaattori ei ole paikalla. Tilaan mahtuu noin 15-20 henkilöä, tilaisuuden luonteesta riippuen. Vuokrauksen ehdot:
• Asukastila on vuokrattavissa klo 9-21, ei koordinaattorin työaikana.
• Niihin tilaisuuksiin, johon kaikilla vapaa pääsy, asukastila on ilmainen.
• Vuokra on Herttoniemen alueen yhdistyksille ja kolmannen sektorin toimijoille sekä taloyhtiöille 10 euroa tunti, viikonloppuisin 15 euroa/tunti. Muille toimijoille 25 euroa/tunti.
• Hertsikan Pumppu on sitoutumaton ja puolueeton toimija, joten asukastilaa ei vuokrata uskonnollisiin tai poliittisiin tilaisuuksiin.
• Asukastilassa ei saa polttaa kynttilöitä eikä järjestää juhlia.
• Tilaisuuden jälkeen asukastila on siivottava.
• Asukastilassa on käytettävissä nettiyhteys, kahvin- ja vedenkeitin sekä mikroaaltouuni. Datatykki on tulossa. Asukastilassa on myös wc.
• Mikäli kadottaa avaimen on se korvattava.
• Yhteydenotot: info[at]hertsikanpumppu.fi.

Asukastilakartoituksen toinen vaihe käynnistyi kesäkuussa 2019

Kirjaston ja nuorisotalon siirtyminen uuteen lähipalvelukeskus Hertsiin helmikuussa 2020 vei tilat myös monelta Herttoniemitalossa toimineelta paikalliselta yhdistykseltä, urheiluseuralta ja muulta toimijalta.

Me Hertsikan Pumpussa olemme tarttuneet toimeen ja startanneet selvityksen tulevaisuuden asukastilojen tarpeista ja toiveista Länsi-Herttoniemessä. Selvitys käynnistyi kesäkuussa kaupungin avustuksen turvin.

Avoimet, toimivat ja riittävät asukastilat ovat tärkeitä kohtaamisen paikkoja asukkaille. Ne myös parantavat alueen viihtyisyyttä. Yhteisöllisyyden kannalta on tärkeää, että matalan kynnyksen asukastiloja on tarjolla mahdollisimman lähellä.

Asukastilakartoitus

Hertsikan Pumppu -osuuskunta kartoitti vuoden 2017 loppupuolella ja vuoden 2018 alussa Herttoniemen alueen (Länsi-Herttoniemi ja Herttoniemenranta) asukastoimijoita: tilojen käyttäjiä, käytettävissä olevia tiloja sekä tilojen tarvetta.

Lähivuosina poistuu merkittävä määrä nykyisin käytössä olevia tiloja (Asukastalo Ankkuri ja Herttoniemitalo). Tiedossa olevat tilat tulevassa Lähipalvelukeskus Hertsissä eivät välttämättä riitä kattamaan tilojen tarvetta. Yleinen arvio on, että asukastiloista ja erityisesti liikuntatiloista tulee olemaan pulaa.

Lue raportti: Asukastilakartoitus 2018

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial