Siirry sisältöön

Kerhot ja kurssit

Asukastilassa toimivien kerhojen/kurssien tiedot:

Herttoniemen seurakunnan perhekerho perjantaisin klo 9.30-11.30. Ei ennakkoilmoittautumista, tarjolla on pientä välipalaa. Vetäjänä toimii Anni Nikkanen.

HYÖTYPUUTARHAKURSSI 13.4.

Haaveiletko muhevan mullan möyhimisestä sekä aromikkaiden yrttien ja kukkien nuuhkimisesta? Urbaani ympäristö ei ole este oman pikku keitaan perustamiselle ja kokonaisvaltaista hyvinvointia lisäävästä puutarhanhoidosta nauttimiselle. Jos sinulla on aurinkoinen piha, parveke tai palsta, tai intoa lähteä viemään eteenpäin taloyhtiön yhteistä viljelmää, tällä kurssilla kuulet, mistä on hyvä aloittaa ja mitä tarvitaan maukkaan sadon takaamiseksi. Kaupungissa ja maalla toimiva luomuviljelijä sekä terapeuttisesta puutarhanhoidosta sosiaalityön opintoihinsa ammentava Kaisa Viitamäki (Hörbs) opastaa sinut hyvään vauhtiin juuri omannäköisesi puutarhan luomisessa.
Pakkaa mukaasi muistiinpanovälineet sekä halutessasi tarpeeksi suuri paperi + värikyniä oman puutarhasuunnitelman luonnostelemiseksi. Tarjolla aisteja ja inspiraatiota herättelevää puutarhan yrttiteetä.

Ohjelma:
– kaupunkipuutarhan perustaminen ja ylläpito
– kasvivalinnat yksivuotisista lehtivihanneksista monivuotisiin puihin ja pensaisiin
– terapeuttisen puutarhanhoidon näkökulmaa
– puutarhameditaatio
– oman puutarhasuunnitelman visiointia ammattipuutarhurin läsnä ollessa.

Hertsikan Pumpun asukastilassa 13.4. klo 17-19.
Kurssin hinta 35 euroa. Minimi 8 osallistujaa.
Ilmoittautuminen 6.4. mennessä.

LINTURETKI VANHANKAUPUNGINLAHDELLE 16.4.

Sorsat, sotkat ja koskelot täyttävät lahden ja harmaahaikarakolonia aloittelee pesimäpuuhiaan. Hanhet ja kurjet muuttavat runsaina ja haukkoja muuttaa hyvällä kelillä jopa kymmenen eri lajia.
Kahlaajista ilmestyvät rannoille tyllit ja viklot ja pelloilla västäräkit sekä töyhtöhyypät ruokailevat runsaslukuisina. Metsässä peukaloiset, punarinnat ja rastaat pitävät konserttiaan. Jos kevät etenee hyvin saattaa ensimmäinen kalatiira tai vaikka haarapääskykin kiertää ruovikon yllä.
Lähtö Herttoniemen metroasemalta klo 8, paluu noin klo 12. Max 20 osallistujaa. Pidetään kahvi-/evästauko Purolahden lintutornilla (omat eväät mukaan). Oppaana aktiivinen lintuharrastaja Juha Salin. Säävaraus. Omat kiikarit mukaan!
Ilmoittautuminen 13.4. mennessä.

METALLINETSINTÄKURSSI 22.4.

Metallinetsintää on Suomessa harrastettu vuosikymmeniä ja harrastus onkin kasvattanut suosiotaan viimeisen kymmenen vuoden aikana melkoisesti. Harrastukseen liittyy kuitenkin vastuu siitä, että toimitaan yhteistä kulttuuriperintöämme kunnioittaen ja sääntöjä noudattaen.
Metallinetsintäkurssilla tutustumaan harrastukseen, alan sääntöihin, tehtyihin löytöihin sekä kokeilemaan käytännössä metallinetsintää. Kurssilla on lyhyt teoriaosuus Hertsikan Pumpun tilassa (Hiihtomäentie 36), jonka jälkeen siirrytään läheiseen maastoon.
Ajankohta: 22.4. klo 12-14.
Kurssin hinta: 30 euroa. Maksimi 10 osallistujaa.
Ohjaaja: Lasse Nyman, Suomen Metallinetsijät ry.
Ilmoittautuminen 12.4. mennessä.

PARKOUR-KURSSI 6.5.

Tule kokeilemaan parkouria! Parkourissa kehitetään liikkumiseen tarvittavia perusominaisuuksia kuten tasapainoa, voimaa, dynaamisuutta, kestävyyttä, tarkkuutta, tilan hahmotusta ja luovuutta jokapäiväisiä ympäristöjä hyödyntäen. Tunnilla mm. tasapainoillaan, ylitetään esteitä, sujahdellaan ahtaista väleistä, kiivetään seinille ja hypitään erilaisille pinnoille ja ennenkaikkea – pidetään hauskaa. Lajin pariin ovat tervetulleita kaikentasoiset liikkujat. Kurssin suunnittelee ja toteuttaa Parkour Akatemian ohjaaja.
Kurssi pidetään Herttoniemessä 6.5. (entisen hyppyrimäen maasto urheilukentän ja Vanhankaupunginlahden välissä) klo 11-12.30.
Kurssin hinta: 25 euroa. Minimi 8 osallistujaa, maksimi 12 osallistujaa.
Ilmoittautuminen 20.4. mennessä.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial