Siirry sisältöön

Opi uutta

Opi uutta

Hertsikan Pumpun kurssit

Hertsikan Pumppu tarjoaa asukkaille mahdollisuuden osallistua erilaisille kursseille ja työpajoihin sekä järjestää niitä.

  • Kursseilla asukkaat voivat tutustua uuteen harrastukseen tai aiheeseen lähellä kotia.
  • Kurssit ovat asukkaiden ideoimia ja usein myös ohjaamia.
  • Hertsikan Pumppu järjestää kursseille tilat sekä markkinoinnin omissa kanavissaan.

Hertsikan Pumpun kevään 2021 ohjelma on pitkälle valmis. Jo vakiintuneiden joogan ja elävän mallin piirustuskurssien lisäksi mukana on koko joukko ihan uusia kursseja, kuten kuvittajakurssi, luova kirjoittaminen, hyötypuutarhan suunnittelu, niittykurssi, äänenkäyttö, geokätköily ja metallinetsintä. Lisäksi tulossa mm. luentosarja senioreille (aiheina muisti, esteettömyys ja teknologia), luontokuvauskurssi, linturetki Vanhankaupunginlahdelle ja villivihanneskävely. Kurssien esittelyt tulevat tälle sivulle alkuvuoden aikana. Lisätietoja kursseista: info@hertsikanpumppu.fi.

Kursseista ilmoitetaan sitä mukaa, kun niiden järjestelyistä ohjaajien kanssa sovitaan. Ajankohtaisinta tietoa kursseista saat Hertsikan Pumpun Facebook-ryhmästä. Kurssimaksut pyritään pitämään kohtuullisina.

Jos sinulla on idea kurssista, jonka haluaisit Herttoniemitalolla järjestää, ota yhteyttä Pumpun koordinaattoriin (info (at) hertsikanpumppu.fi). Järjestämällä kurssin voit myös kokeilla esimerkiksi uutta yritysideaasi.

KEVÄT 2021

Porrastreenit Herttoniemessä!

Oletko kiinnostunut porrastreeenin aloittamista, tai oletko jo kokeillut sitä? Porrastreeni on tehokas koko kropan treenimuoto ja tehokas kalorienkuluttaja. Porrastreeni toimii voima-, nopeus- mentaaliharjoituksena. Porrastreeni kuuluu nykyään monen urheilulajin kesäharjoituksiin.
Hertsikan Pumppu kokosi syksyllä 2019 15 hengen porrastreeniryhmän. Porrastreeni sopii kaikille, mutta ikävaatimuksena on vähintään 15 vuoden ikä. Porrastreeniä ei suositella henkilölle, jolla on sydänvika tai nivelrikko.
Porrastreenien vetäjänä toimii valmentaja ja entinen aktiiviurheilija Mika Elomaa.

Porrastreenit jatkuvat keväällä kahdesti viikossa, noin puoli tuntia kerrallaan. Treenien sisältö on joka kerta suunnilleen sama: alku- ja loppuverryttely ja itse treenit. Porrastreenit ovat Herttoniemen kuntoportailla (Majavatien päässä).
Porrastreeneissä ei kilpailla muitten kanssa, ainoat vastustajat ovat oma itse ja portaat.
Porrastreeniryhmä on ilmainen, mutta ilmoittautuneilta toivotaan sitovaa osallistumista.

Porratreeniryhmä on täynnä! Jos olet kiinnostunut peruutuspaikoista, lähetä sähköpostia info@hertsikanpumppu.fi

 

Haluaisitko kerätä villivihanneksia, mutta oma kasvituntemus epäilyttää?
Tervetuloa mukaan opastetulle villivihanneskävelylle Herttoniemen lähiluontoon!

AIKA: Maanantaina 17.5. klo 17.30.

PAIKKA: Lähtöpaikka Hertsikan Pumpun asukastilan edusta (Hiihtomäentie 36).

LISÄTIETOA: Mukaan kannattaa ottaa säänmukaiset vaatteet, pusseja (esim. käytetyt hedelmäpussit käyvät hyvin), kumihanskat, sakset, muistiinpanovälineet ja kamera/kännykkäkamera.
Kävelyllä saat vinkkejä niin kasvien tunnistamiseen, keräämiseen kuin ruoanvalmistukseenkin. Ohjaajana toimii pitkään villivihanneksia itse kerännyt ja hyödyntänyt herttoniemeläinen Maala Nieminen.
Tapahtuma järjestetään säävarauksella: pieni tihku ei ole este, mutta kaatosateen sattuessa retki perutaan.

Hinta: 20 euroa. Minimi 10 osallistujaa, maksimi 15 osallistujaa.

Ilmoittautuminen 18.5. mennessä.

HUOM! VILLIVIHANNESKÄVELY SIIRTYY TIISTAILLE 1.6. klo 17.30!

AJANKOHTA: Torstaisin 29.4, 6.5, 20.5, 27.5. klo 18.00-19.30 (kurssia ei helatorstaina 13.5.). Kurssin pituus 4 kertaa. Kurssi järjestetään Zoom-etäkurssina, mutta koronatilanteen mahdollisesti helpottaessa osa kurssista pidetään livenä Asukastalo Ankkurissa (osoite Paasivaarankatu 6).
SISÄLTÖ: Jokainen kerta alkaa 30 minuutin osuudella, jossa perehdytään anatomiaan ja sen piirtämiseen. Mallin piirtämistä on tämän jälkeen noin 60 minuuttia. Kurssin aikana saa tarvittaessa ohjausta harrastajaohjaajilta. Kurssi sopii sekä aloittelijoille että pidempään harrastaneille.
HINTA: 25 euroa.
OHJEITA: Mukaan tarvitset oman piirustuslehtiön (A4-koko sopii parhaiten) sekä hiiliä, liituja, tussikynän tai lyijykyniä. Myös siveltimet käyvät, jos käyttää vesivärejä tai vesiliukoista mustetta. Oman piirustustelineen voi ottaa mukaan, mutta myös nojatuolissa istuen lehtiötä voi hyvin pitää sylissä. Aloittelijoille suositellaan pehmeää lyijykynää.
ILMOITTAUTUMINEN: Sitova ilmoittautuminen 20.4.2021 mennessä. Kurssi toteutuu jos ryhmään tulee vähintään 10 osallistujaa. Seuraamme viranomaisten koronaohjeita.

Tervetuloa kuvaamaan lähiluontoa! Keväinen luonto tarjoaa loputtomasti mahdollisuuksia luovaan valokuvaukseen hyönteisistä nisäkkäisiin, kukista lintuihin, lähikuvien makromaailmasta laajoihin maisemasommitelmiin.
Luontokuvauskurssilla käsitellään sekä kuvauksen teoriaa että kuvataan luontoa. Kurssilla kerrotaan vinkkejä kuvaamisesta, sommittelusta, kuvaustekniikasta ja tavoista löytää luonnosta kuvauskohteita, lähestyä villejä eläimiä ja hyödyntää luonnonvaloa tunnelmien luomisessa. Kuvaat sitten kännykällä taikka järjestelmäkameralla kurssi soveltuu sinulle.
Kurssin teoriaosuus pidetään lauantaina Hertsikan Pumpun tilassa (Hiihtomäentie 36) sekä Zoom-etäkurssina. Koronatilanteen mahdollistaessa sunnuntaina mennään luontoon kuvaamaan pienissä, max kuuden hengen ryhmissä. Kuvaustehtävät voi myös suorittaa itsenäisesti. Kurssin tarkka ohjelma varmistuu ennen kurssia.
Ajankohta: 15.-16.5.2021 klo 10-13.
Kurssin hinta: 50 euroa. Minimi 5 osallistujaa, maksimi 15 osallistujaa.
Ohjaaja: Kurssin vetäjänä toimii elokuva-alan ammattilainen ja innokas luontokuvaaja Jorma Harjamäki.
HUOM! KURSSI SIIRTYY MYÖHEMPÄÄN AJANKOHTAAN

Oletko kiinnostunut aloittamaan geokätköilyn? Geokätköily on koko perheen harrastus, jossa etsitään satelliittipaikantimen avulla muiden harrastajien piilottamia geokätköjä. Geokätköilykurssilla perehdytään harrastuksen perusteisiin, luodaan oma geokätköilytunnus ja opetellaan geokätköilysovelluksen käyttö puhelimessa (Android ja iPhone). Teoriaosuuden jälkeen menemme yhdessä etsimään muutaman geokätkön lähialueelta.
Osallistujia pyydetään etukäteen lataamaan puhelimeensa Geocaching -geokätköilysovellus.

Kurssi pidetään Herttoniemessä 25.9. klo 10-12. Aluksi noin tunnin teoriaosuus sisätiloissa, sen jälkeen mennään maastoon.
Kurssin hinta: 35 euroa. Minimi 10 osallistujaa, maksimi 15 osallistujaa.
Ohjaaja: Kurssin vetää yli 16 vuotta geokätköilyä aktiivisesti harrastanut Harri Hirvasniemi.
Ilmoittautuminen 15.9. mennessä.

Tervetuloa kaikille avoimelle kirjoituskurssille!
Kurssi ei edellytä minkäänlaista kokemusta kirjoittamisen opiskelusta. Kirjoittaminen on innostavaa! Onko sinulla pöytälaatikossa tarinoita? Oletko aina halunnut kirjoittaa kirjan? Etkö ole koskaan kirjoittanut tarinaa, mutta mieli tekisi? Tule kirjoituskurssille hakemaan uutta virtaa kirjoittamiseesi!
Avoin kirjoittajakurssi koostuu 1) kurssilaisten virittämisestä yhteisiin päiviin sekä 2) kaikille yhteisten, pienryhmä- ja yksilöllisten kirjoitusharjoitusten tekemisestä.
Harjoitusten tarkoitus on kannustaa kirjoittajia kirkastamaan omaa tyyliään ja etsimään uusia ideoita omaan kirjoittamiseen tai omiin tavoitteisiin kirjoittajana.
Kurssilla kunnioitetaan ja arvostetaan jokaisen omaa tietä kirjoittajana.
Kurssin aikana on myös mahdollista käydä kustannustoimittajan pakeilla, kun ohjaaja vaihtaa hattua ja ottaa kurssilaisia vastaan kahden kesken.
Ota muistivihko ja kyniä mukaan. Voit ottaa myös läppärisi, mutta se ei ole välttämätön.
Hertsikan Pumpun asukastila (Hiihtomäentie 36) to 21.10. -pe 22.10. klo 16-19 ja lauantai 23.10. klo 12-16, yhteensä 10 tuntia.
Hinta: 80 euroa. Minimi 7 osallistujaa, max 10 osallistujaa. Hintaan sisältyy joka päivä sämpylä, keksiä, kahvi/tee.
Päivittäinen kurssiohjelma toimitetaan ilmoittautuneille etukäteen.
Ohjaaja: helsinkiläinen luovan kirjoittamisen opettaja, kirjoitusvalmentaja ja kustannustoimittaja Piritta Maavuori.
Ilmoittautuminen: 10.10.2021 mennessä.

Tulossa keväällä 2021:

• Joogakurssi senioreille
• Elävän mallin piirustuskurssit II ja III
• Luovan kirjoittamisen kurssi
• Lauluntekstien kirjoittaminen
• Äänenkäytön kurssi
• Hyötypuutarhan suunnittelu
• Geokätköilykurssi
• Metallinetsintäkurssi
• Luontokuvauskurssi
• Villivihanneskävelyt
• Linturetki Vanhankaupunginlahdelle

Lisäksi keväällä:

Vanhan Herttoniemen pihakirppis, mikäli koronatilanne sallii.

Voit lähestyä meitä myös omalla kurssi-ideallasi: info (at) hertsikanpumppu.fi

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial