Siirry sisältöön

Opi uutta

Opi uutta

Hertsikan Pumpun kurssit

Hertsikan Pumpulla on asukastila, jossa jokaisella on mahdollisuus oppia uutta erilaisilla kursseilla tai mahdollisesti järjestää niitä itse! Tervetuloa mukaan toimintaan! ”Support your local” eli luota lähimmäiseen – mukaan voi tulla asuinpaikasta riippumatta. <3

Ajankohtaisinta tietoa kursseista saat Hertsikan Pumpun Facebook-ryhmästä.

Mitä sinä haluaisit järjestää Herttoniemen alueella? Ota yhteyttä  koordinaattoriin (info (at) hertsikanpumppu.fi) tai 0440 88 204.  Kaikenlaiset ideat ja yhteistyökuviot ovat tervetulleita!

SYKSY 2021

Käsityökerho VirNe (virkkuu- ja neule) torstaisin klo 14-15.30
Tervetuloa kutomaan, neulomaan, virkkaamaan! Oma kudin mukaan.

Runoklubi joka kuun ensimmäinen keskiviikko klo 15.30-16.30.
Ota mukaan runo! Marraskuussa kuullaan runoja, jotka osallistujat haluaisivat kaikkien osaavan ulkoa.

Muistellaan menneitä ke 6.10.-10.11. päiväkahvin aikaan klo 13-15

”Muistatko silloin, kun…?”

 Muistellaan menneitä yhdessä. Millaista ruokaa koulussa syötiin, mistä ostettiin vaatteet vai tekikö joku ne, mitä harrastettiin ja millaisia tavaroita kotona oli? Ota joku kielenkantoja kutkuttava esine tai asia mukaan. Lehtileike, lelu, vaate tai käyttöesine. Se voi olla mitä vaan, eikä sen tarvitse liittyä henkilökohtaisesti tuojaan. Muistelun lomassa juodaan kahvit. Kerhoa vetää Pirkko Telaranta.
 
Kokoontumiset keskiviikkoisin klo 13-15 Hertsikan Pumpun tilassa osoitteessa Hiihtomäentie 39B. Tapaamiset 6.10.-3.11.
Olet sydämellisesti tervetullut!
 
Tämä on osa #eläkööneläkeläiset -tapahtumasarjaa.
Ilmoittautumiset: info@hertsikanpumppu.fi tai puhelimitse: 044082040.

 

Laulutekstikurssi la-su 13-14.11. klo 12-15 Zoomissa,
lauluntekstikurssi, jatko la-su 20.-21.11. sama aika ja paikka

Tervetuloa kirjoittamaan lauluntekstejä! Laulunkirjoittamisesi tyylilaji voi olla mm. suomenkielistä laulelmaa, iskelmää, poppia, rockia, kansanmusiikkia. Kurssilla etsitään omaa tyyliä kirjoittajana, tehdään inspiroivia harjoituksia, tutustutaan tekstin muotoon ja koukkuihin. Kokeillaan myös yhdessä kirjoittamista eli co-writing -kirjoittamista. Musiikkitaustaa ei tarvita. Uskallus kirjoittaa ja näyttää keskeneräisiä tekstejä toisille riittää.

Voit tulla mukaan myös enempi laulajana tai sävellys-kylki edellä; laulajan tai säveltäjänkin on tärkeää tietää miten lauluntekstiä tehdään, muokataan ja miten hyvän tekstin tunnistaa.

Ohjaaja: musiikkivalmentaja, laulaja-lauluntekijä Johanna Viksten. Tekstiä mennyt mm. Katri Ylanderille, Suvi Teräsniskalle, Club for Fivelle, Pate Mustajärvelle, Emiliannelle, Ipanapa- sekä Hääppöset-albumeille, kuoroille sekä koululaulukirjoihin, mukana Inspiraationa Juice -sävellyskisan voittajabiisissä 2018. Johanna on opettanut Työväenopistossa ja HEO:n lauluntekijälinjoilla.

Kurssi pidetään Zoomissa.
Ajankohta: 13.-14.11.2021
Kurssin hinta: 65 euroa. Minimi 6 osallistujaa.
Ohjaaja: musiikkivalmentaja, laulaja-lauluntekijä Johanna Viksten.
Ilmoittautuminen: 3.11.2021 mennessä.

Alla on linkki myös jatkokurssille joka on seuraavana viikonloppuna 20.-21.11. Kursseille voi osallistua erikseen, ne ovat itsenäisiä kursseja.

Laulutekstikurssi, jatko 20-21.11. klo 12-15 Zoomissa.

Tekstihautomo – avoin kirjoittajakurssi kevättalvella 2022!

Tervetuloa kaikille avoimelle kirjoituskurssille!
Kurssi ei edellytä minkäänlaista kokemusta kirjoittamisen opiskelusta. Kirjoittaminen on innostavaa! Onko sinulla pöytälaatikossa tarinoita? Oletko aina halunnut kirjoittaa kirjan? Etkö ole koskaan kirjoittanut tarinaa, mutta mieli tekisi? Tule kirjoituskurssille hakemaan uutta virtaa kirjoittamiseesi!
Avoin kirjoittajakurssi koostuu 1) kurssilaisten virittämisestä yhteisiin päiviin sekä 2) kaikille yhteisten, pienryhmä- ja yksilöllisten kirjoitusharjoitusten tekemisestä.
Harjoitusten tarkoitus on kannustaa kirjoittajia kirkastamaan omaa tyyliään ja etsimään uusia ideoita omaan kirjoittamiseen tai omiin tavoitteisiin kirjoittajana.
Kurssilla kunnioitetaan ja arvostetaan jokaisen omaa tietä kirjoittajana.
Kurssin aikana on myös mahdollista käydä kustannustoimittajan pakeilla, kun ohjaaja vaihtaa hattua ja ottaa kurssilaisia vastaan kahden kesken.
Ota muistivihko ja kyniä mukaan. Voit ottaa myös läppärisi, mutta se ei ole välttämätön.
Hertsikan Pumpun asukastila (Hiihtomäentie 39)
Ohjaaja: helsinkiläinen luovan kirjoittamisen opettaja, kirjoitusvalmentaja ja kustannustoimittaja Piritta Maavuori.
KURSSI TOTEUTUU KEVÄTTALVELLA 2022!

Luontokuvauskurssi (lauantaina 9. ja 16.10. klo 10-14)
KURSSI SIIRTYY, uusi aika ilmoitetaan myöhemmin

Luontokuvauskurssilla käsitellään sekä kuvauksen teoriaa että kuvataan luontoa. Kurssilla kerrotaan vinkkejä kuvaamisesta, sommittelusta, kuvaustekniikasta ja tavoista löytää luonnosta kuvauskohteita, lähestyä villejä eläimiä ja hyödyntää luonnonvaloa tunnelmien luomisessa. Kurssi soveltuu sekä kännykällä että järjestelmäkameralla kuvaamiseen. Pohjatietovaatimuksia ei ole.
 
Kurssin teoriaosuus pidetään Hertsikan Pumpun tilassa (Hiihtomäentie 39B). Ryhmäläisille on oma, suljettu Facebook-ryhmä, jossa voi julkaista omia kuviaan, saada niihin kommentteja ja kommentoida muiden kuvia. Facebookin käyttö ei ole edellytys osallistumiselle.
 
Kurssin hinta: 50 euroa.
Minimi 6 osallistujaa, max.15 osallistujaa.

Vetäjänä toimii elokuva-alan ammattilainen ja innokas luontokuvaaja Jorma Harjamäki

Elävän mallin piirustuskurssi marraskuu 2021

AJANKOHTA: Torstaisin 4.-25.11 . klo 18.00-19.30 Hertsikan Pumpun uudessa asukastilassa, osoite Hiihtomäentie 39 (Erätorin kiinteistö).
SISÄLTÖ: Jokainen kerta alkaa 30 minuutin osuudella, jossa perehdytään anatomiaan ja sen piirtämiseen. Mallin piirtämistä on tämän jälkeen noin 60 minuuttia. Kurssin aikana saa tarvittaessa ohjausta harrastajaohjaajilta. Kurssi sopii sekä aloittelijoille että pidempään harrastaneille.
HINTA: 30 euroa.
OHJEITA: Mukaan tarvitset oman piirustuslehtiön (A4-koko sopii parhaiten) sekä hiiliä, liituja, tussikynän tai lyijykyniä. Myös siveltimet käyvät, jos käyttää vesivärejä tai vesiliukoista mustetta. Oman piirustustelineen voi ottaa mukaan, mutta myös nojatuolissa istuen lehtiötä voi hyvin pitää sylissä. Aloittelijoille suositellaan pehmeää lyijykynää.
ILMOITTAUTUMINEN: Sitova ilmoittautuminen 23.10.2021 mennessä. Mikäli et voikaan osallistua, ilmoita siitä pikimmiten. Kurssin keskeyttäminen tai poissaolo ei oikeuta alennuksiin tai muihin korvauksiin. Kurssille otetaan 16 osallistujaa.

Tulossa syksyllä 2021:

Elävän mallin piirustus

Luontokuvausta

Laulutekstikurssi sekä isovanhempien ja lasten uudet lastenlaulut

Saippuatyöppaja

Lisäksi:

* Joulupolku * Aarrekartan tekoa * Piirakkamarkkinat * Käsityökerho * Fiinitaideilta *

 

 

Mitä Sinä haluaisit järjestää? Mikä saa Sinut innostumaan? Kerro! Tule käymään!

 info (at) hertsikanpumppu.fi

Hiihtomäentie 39B,

Varmimmin ollaan paikalla ti 10-14, ke & to 12-18

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial