Siirry sisältöön

Opi uutta

Opi uutta

Hertsikan Pumpun kurssit

Hertsikan Pumppu tarjoaa asukkaille mahdollisuuden osallistua erilaisille kursseille ja työpajoihin sekä järjestää niitä.

  • Kursseilla asukkaat voivat tutustua uuteen harrastukseen tai aiheeseen lähellä kotia.
  • Kurssit ovat asukkaiden ideoimia ja usein myös ohjaamia.
  • Hertsikan Pumppu järjestää kursseille tilat sekä markkinoinnin omissa kanavissaan.

Hertsikan Pumpun kevään 2021 ohjelma on pitkälle valmis. Jo vakiintuneiden joogan ja elävän mallin piirustuskurssien lisäksi mukana on koko joukko ihan uusia kursseja, kuten kuvittajakurssi, luova kirjoittaminen, hyötypuutarhan suunnittelu, niittykurssi, äänenkäyttö, geokätköily ja metallinetsintä. Lisäksi tulossa mm. luentosarja senioreille (aiheina muisti, esteettömyys ja teknologia), luontokuvauskurssi, linturetki Vanhankaupunginlahdelle ja villivihanneskävely. Kurssien esittelyt tulevat tälle sivulle alkuvuoden aikana. Lisätietoja kursseista: info@hertsikanpumppu.fi.

Kursseista ilmoitetaan sitä mukaa, kun niiden järjestelyistä ohjaajien kanssa sovitaan. Ajankohtaisinta tietoa kursseista saat Hertsikan Pumpun Facebook-ryhmästä. Kurssimaksut pyritään pitämään kohtuullisina.

Jos sinulla on idea kurssista, jonka haluaisit Herttoniemitalolla järjestää, ota yhteyttä Pumpun koordinaattoriin (info (at) hertsikanpumppu.fi). Järjestämällä kurssin voit myös kokeilla esimerkiksi uutta yritysideaasi.

KEVÄT 2021

Porrastreenit Herttoniemessä!

Oletko kiinnostunut porrastreeenin aloittamista, tai oletko jo kokeillut sitä? Porrastreeni on tehokas koko kropan treenimuoto ja tehokas kalorienkuluttaja. Porrastreeni toimii voima-, nopeus- mentaaliharjoituksena. Porrastreeni kuuluu nykyään monen urheilulajin kesäharjoituksiin.
Hertsikan Pumppu kokosi syksyllä 2019 15 hengen porrastreeniryhmän. Porrastreeni sopii kaikille, mutta ikävaatimuksena on vähintään 15 vuoden ikä. Porrastreeniä ei suositella henkilölle, jolla on sydänvika tai nivelrikko.
Porrastreenien vetäjänä toimii valmentaja ja entinen aktiiviurheilija Mika Elomaa.

Porrastreenit jatkuvat keväällä kahdesti viikossa, noin puoli tuntia kerrallaan. Treenien sisältö on joka kerta suunnilleen sama: alku- ja loppuverryttely ja itse treenit. Porrastreenit ovat Herttoniemen kuntoportailla (Majavatien päässä).
Porrastreeneissä ei kilpailla muitten kanssa, ainoat vastustajat ovat oma itse ja portaat.
Porrastreeniryhmä on ilmainen, mutta ilmoittautuneilta toivotaan sitovaa osallistumista.

Porratreeniryhmä on täynnä! Jos olet kiinnostunut peruutuspaikoista, lähetä sähköpostia info@hertsikanpumppu.fi

 

Tekstihautomo – avoin kirjoittajakurssi 25.-28.2.2021

Tervetuloa kaikille avoimelle kirjoituskurssille!
Kurssi ei edellytä minkäänlaista kokemusta kirjoittamisen opiskelusta. Kirjoittaminen on innostavaa! Onko sinulla pöytälaatikossa tarinoita? Oletko aina halunnut kirjoittaa kirjan? Etkö ole koskaan kirjoittanut tarinaa, mutta mieli tekisi? Tule kirjoituskurssille hakemaan uutta virtaa kirjoittamiseesi!
Avoin kirjoittajakurssi koostuu 1) kurssilaisten virittämisestä yhteisiin päiviin sekä 2) kaikille yhteisten, pienryhmä- ja yksilöllisten kirjoitusharjoitusten tekemisestä.
Harjoitusten tarkoitus on kannustaa kirjoittajia kirkastamaan omaa tyyliään ja etsimään uusia ideoita omaan kirjoittamiseen tai omiin tavoitteisiin kirjoittajana.
Kurssilla kunnioitetaan ja arvostetaan jokaisen omaa tietä kirjoittajana.
Kurssin aikana on myös mahdollista käydä kustannustoimittajan pakeilla, kun ohjaaja vaihtaa hattua ja ottaa kurssilaisia vastaan kahden kesken.
Ota muistivihko ja kyniä mukaan. Voit ottaa myös läppärisi, mutta se ei ole välttämätön.
Hertsikan Pumpun asukastila (Hiihtomäentie 36) to-pe 25.-26.2. klo 17.30-20.30 ja la-su 27.-28.2. klo 12-15.
Hinta: 80 euroa. Minimi 7 osallistujaa, max 10 osallistujaa. Hintaan sisältyy joka päivä sämpylä, keksiä, kahvi/tee.
Päivittäinen kurssiohjelma toimitetaan ilmoittautuneille etukäteen.
Ohjaaja: helsinkiläinen luovan kirjoittamisen opettaja, kirjoitusvalmentaja ja kustannustoimittaja Piritta Maavuori.
HUOM! KURSSI SIIRTYY MYÖHEMPÄÄN AJANKOHTAAN, TODENNÄKÖISESTI KESÄÄN.

Geokätköilykurssi 10.4.2021

Oletko kiinnostunut aloittamaan geokätköilyn? Geokätköily on koko perheen harrastus, jossa etsitään satelliittipaikantimen avulla muiden harrastajien piilottamia geokätköjä. Geokätköilykurssilla perehdytään harrastuksen perusteisiin, luodaan oma geokätköilytunnus ja opetellaan geokätköilysovelluksen käyttö puhelimessa (Android ja iPhone). Teoriaosuuden jälkeen menemme yhdessä etsimään muutaman geokätkön lähialueelta.
Osallistujia pyydetään etukäteen lataamaan puhelimeensa Geocaching -geokätköilysovellus.

Kurssi pidetään Herttoniemessä 10.4. klo 10-12. Aluksi noin tunnin teoriaosuus sisätiloissa, sen jälkeen mennään maastoon.
Kurssin hinta: 70 euroa. Minimi ja maximi 6 osallistujaa (koronatilanteen salliessa enemmänkin).
Ohjaaja: Kurssin vetää yli 16 vuotta geokätköilyä aktiivisesti harrastanut Harri Hirvasniemi.
Ilmoittautuminen 31.3. mennessä.

HUOM! KURSSI SIIRTYY ENSI SYKSYYN!

Tervetuloa lauluntekstien kirjoittamisen jatkokurssille!

Kurssi sopii kaikille jo jonkun verran kirjoittaneille. Musiikkitaustaa ei tarvita. Uskallus kirjoittaa ja näyttää keskeneräisiä tekstejä toisille riittää.

Tällä kurssilla käydään läpi myös miten tekstejä tai omaa musiikkia voi tarjota halutessaan eteenpäin, tekijänoikeuksista sekä vilkaistaan omakustantamista.
Laulunkirjoittamisesi tyylilaji voi olla mm. suomenkielistä laulelmaa, iskelmää, poppia, rockia, kansanmusiikkia. Kurssilla etsitään omaa tyyliä kirjoittajana, tehdään inspiroivia harjoituksia, tutustutaan tekstin muotoon ja koukkuihin. Voit halutessasi esitellä myös omia aiempia jumittavia tekstejäsi/biisejäsi (tallenne mp3-muodossa/linkillä).

Voit tulla mukaan myös enempi laulajana tai sävellys-kylki edellä; laulajan tai säveltäjänkin on tärkeää tietää miten lauluntekstiä tehdään, muokataan ja miten hyvän tekstin tunnistaa.

HUOM! Koronatilanteesta johtuen kurssi pidetään Zoom-etäkurssina.
Ajankohta: 17.-18.4. klo 12-15
Kurssin hinta: 60 euroa. Minimi 6 osallistujaa..
Ohjaaja: musiikkivalmentaja, ammatillinen opettaja, laulaja-lauluntekijä Johanna Viksten. Tekstiä mennyt mm. Katri Ylanderille, Suvi Teräsniskalle, Club for Fivelle, Pate Mustajärvelle, Emiliannelle, Ipanapa- sekä Hääppöset-albumeille, kuoroille sekä koululaulukirjoihin, mukana Inspiraationa Juice -sävellyskisan voittajabiisissä 2018. Johanna on opettanut vuosia Työväenopistossa, HEO:n lauluntekijälinjalla sekä musiikkiterapiaopiskelijoita.

Ilmoittautuminen: 7.4.2021 mennessä.

Lisää niittyjä pihoille! Tervetuloa mukaan niittyluennolle! Luontokatoa voidaan torjua perustamalla erilaisia niittyjä pihoille.
Pölyttäjät, perhoset ja niittykasvit menestyvät hyvin myös kaupungeissa.
Luennolla kuulemme erilaisista niityistä ja niiden perustamisesta. Mahdollisuuksia on paljon. Kurssi sopii niin kerrostalo-, rivitalo- kuin omakotitaloasujille!
Luennon lopuksi meillä on aikaa keskustella.

Ohjelma:
• Erilaiset niityt ja niittyjen lajisto
• Uusniittyjen perustaminen
• Niittyjen hoito
• Keskustelua

HUOM! Koronatilanteesta johtuen kurssi pidetään Teams-etäkurssina.
Ajankohta: 19.4. klo 17.30-19.30
Kurssin hinta: 30 euroa. Minimi 12 osallistujaa.
Ohjaaja: maisema-asiantuntija (suunnitteluhortonomi AMK) Auli Hirvonen, ProAgria Etelä-Suomi ry/Etelä-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset
Ilmoittautuminen: 12.4.2021 mennessä.

Metallinetsintää on Suomessa harrastettu vuosikymmeniä ja harrastus onkin kasvattanut suosiotaan viimeisen kymmenen vuoden aikana melkoisesti. Harrastukseen liittyy kuitenkin vastuu siitä, että toimitaan yhteistä kulttuuriperintöämme kunnioittaen ja sääntöjä noudattaen.
Metallinetsintäkurssilla tutustumaan harrastukseen, alan sääntöihin, tehtyihin löytöihin sekä kokeilemaan käytännössä metallinetsintää. Kurssilla on lyhyt teoriaosuus Hertsikan Pumpun tilassa (Hiihtomäentie 36), jonka jälkeen siirrytään läheiseen maastoon.

Ajankohta: 24.4. klo 10-12.
Kurssin hinta: 30 euroa. Maksimi 5 osallistujaa.
Ohjaaja: Lasse Nyman, Suomen Metallinetsijät ry.
Ilmoittautuminen: 14.4. mennessä.

AJANKOHTA: Torstaisin 29.4, 6.5, 20.5, 27.5. klo 18.00-19.30 (kurssia ei helatorstaina 13.5.). Kurssin pituus 4 kertaa. Kurssi järjestetään Zoom-etäkurssina, mutta koronatilanteen mahdollisesti helpottaessa osa kurssista pidetään livenä Asukastalo Ankkurissa (osoite Paasivaarankatu 6).
SISÄLTÖ: Jokainen kerta alkaa 30 minuutin osuudella, jossa perehdytään anatomiaan ja sen piirtämiseen. Mallin piirtämistä on tämän jälkeen noin 60 minuuttia. Kurssin aikana saa tarvittaessa ohjausta harrastajaohjaajilta. Kurssi sopii sekä aloittelijoille että pidempään harrastaneille.
HINTA: 25 euroa.
OHJEITA: Mukaan tarvitset oman piirustuslehtiön (A4-koko sopii parhaiten) sekä hiiliä, liituja, tussikynän tai lyijykyniä. Myös siveltimet käyvät, jos käyttää vesivärejä tai vesiliukoista mustetta. Oman piirustustelineen voi ottaa mukaan, mutta myös nojatuolissa istuen lehtiötä voi hyvin pitää sylissä. Aloittelijoille suositellaan pehmeää lyijykynää.
ILMOITTAUTUMINEN: Sitova ilmoittautuminen 20.4.2021 mennessä. Kurssi toteutuu jos ryhmään tulee vähintään 10 osallistujaa. Seuraamme viranomaisten koronaohjeita.

Tulossa keväällä 2021:

• Joogakurssi senioreille
• Elävän mallin piirustuskurssit II ja III
• Luovan kirjoittamisen kurssi
• Lauluntekstien kirjoittaminen
• Äänenkäytön kurssi
• Hyötypuutarhan suunnittelu
• Geokätköilykurssi
• Metallinetsintäkurssi
• Luontokuvauskurssi
• Villivihanneskävelyt
• Linturetki Vanhankaupunginlahdelle

Lisäksi keväällä:

Vanhan Herttoniemen pihakirppis, mikäli koronatilanne sallii.

Voit lähestyä meitä myös omalla kurssi-ideallasi: info (at) hertsikanpumppu.fi

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial