Siirry sisältöön

Opi uutta

Opi uutta

Hertsikan Pumpun kurssit

Hertsikan Pumppu tarjoaa asukkaille mahdollisuuden osallistua erilaisille kursseille ja työpajoihin sekä järjestää niitä.

  • Kursseilla asukkaat voivat tutustua uuteen harrastukseen tai aiheeseen lähellä kotia.
  • Kurssit ovat asukkaiden ideoimia ja usein myös ohjaamia.
  • Hertsikan Pumppu järjestää kursseille tilat sekä markkinoinnin omissa kanavissaan.

Kursseista ilmoitetaan sitä mukaa, kun niiden järjestelyistä ohjaajien kanssa sovitaan. Ajankohtaisinta tietoa kursseista saat Hertsikan Pumpun Facebook-ryhmästä. Kurssimaksut pyritään pitämään kohtuullisina.

Onko sinulla idea kurssista, jonka haluaisit järjestää Herttoniemen alueella? Ota yhteyttä Pumpun koordinaattoriin (info (at) hertsikanpumppu.fi).Olemme avoimia erilaisille yhteistyömahdollisuuksille ja kehitämme niitä innokkaasti lisää!

SYKSY 2021

Käsityökerhon suunnittelua
to 30.9. klo 14-15.30 ja ma 4.10. klo 18-19
Tervetuloa ideoimaan!

Muistellaan menneitä ke 6.10.-10.11. päiväkahvin aikaan klo 13-15

“Muistatko silloin, kun…?”

 Muistellaan menneitä yhdessä. Millaista ruokaa koulussa syötiin, mistä ostettiin vaatteet vai tekikö joku ne, mitä harrastettiin ja millaisia tavaroita kotona oli? Ota joku kielenkantoja kutkuttava esine tai asia mukaan. Lehtileike, lelu, vaate tai käyttöesine. Se voi olla mitä vaan, eikä sen tarvitse liittyä henkilökohtaisesti tuojaan. Muistelun lomassa juodaan kahvit. Kerhoa vetää Pirkko Telaranta.
Kokoontumiset keskiviikkoisin klo 13-15 Hertsikan Pumpun tilassa osoitteessa Hiihtomäentie 39B. Ensimmäinen tapaaminen on 6.10. Tapaamme viisi kertaa, 10.11. asti. 20.10 ei ole tapaamista. Ennakkoilmoittautuminen on välttämätöntä, sillä vain viisi henkilöä otetaan mukaan. Ryhmäkokoa on rajoitettu keskustelun mahdollistamiseksi. Olet sydämellisesti tervetullut!
Tämä on osa #eläkööneläkeläiset -tapahtumasarjaa.
Ilmoittautumiset: info@hertsikanpumppu.fi tai puhelimitse: 044082040.

 

Luontokuvauskurssi lauantaina 9. ja 16.10. klo 10-14

Tervetuloa kuvaamaan syksyistä lähiluontoa! Luonto tarjoaa loputtomasti mahdollisuuksia luovaan valokuvaukseen. Värikkäitä puita, muuttolintuja, huurteen peittämiä kasveja. Kaikkea löytyy lähikuvien makromaailmasta laajoihin maisemasommitelmiin.
 
Luontokuvauskurssilla käsitellään sekä kuvauksen teoriaa että kuvataan luontoa. Kurssilla kerrotaan vinkkejä kuvaamisesta, sommittelusta, kuvaustekniikasta ja tavoista löytää luonnosta kuvauskohteita, lähestyä villejä eläimiä ja hyödyntää luonnonvaloa tunnelmien luomisessa. Kurssi soveltuu sekä kännykällä että järjestelmäkameralla kuvaamiseen. Pohjatietovaatimuksia ei ole.
 
Kurssin teoriaosuus pidetään Hertsikan Pumpun tilassa (Hiihtomäentie 39B). Ryhmäläisille on oma, suljettu Facebook-ryhmä, jossa voi julkaista omia kuviaan, saada niihin kommentteja ja kommentoida muiden kuvia. Facebookin käyttö ei ole edellytys osallistumiselle.
 
Kurssin hinta: 50 euroa.
Minimi 6 osallistujaa, max.15 osallistujaa.
Kurssin tapaamiset la 9. ja 16.10. klo 10-14.
Vetäjänä toimii elokuva-alan ammattilainen ja innokas luontokuvaaja Jorma Harjamäki
Ilmoittautuminen 30.9. mennessä. Ilmoittautuminen on sitova ja se tapahtuu alla olevasta linkistä.
Mikäli et voi osallistua kurssille, tulee siitä ilmoittaa vähintään 48 tuntia ennen kurssin alkua. Muussa tapauksessa veloitamme kurssimaksun. Oman paikkansa voi luovuttaa toiselle henkilölle ilmoittamalla siitä meille.

Elävän mallin piirustuskurssi marraskuu 2021

AJANKOHTA: Torstaisin 4.-25.11 . klo 18.00-19.30 Hertsikan Pumpun uudessa asukastilassa, osoite Hiihtomäentie 39 (Erätorin kiinteistö).
SISÄLTÖ: Jokainen kerta alkaa 30 minuutin osuudella, jossa perehdytään anatomiaan ja sen piirtämiseen. Mallin piirtämistä on tämän jälkeen noin 60 minuuttia. Kurssin aikana saa tarvittaessa ohjausta harrastajaohjaajilta. Kurssi sopii sekä aloittelijoille että pidempään harrastaneille.
HINTA: 30 euroa.
OHJEITA: Mukaan tarvitset oman piirustuslehtiön (A4-koko sopii parhaiten) sekä hiiliä, liituja, tussikynän tai lyijykyniä. Myös siveltimet käyvät, jos käyttää vesivärejä tai vesiliukoista mustetta. Oman piirustustelineen voi ottaa mukaan, mutta myös nojatuolissa istuen lehtiötä voi hyvin pitää sylissä. Aloittelijoille suositellaan pehmeää lyijykynää.
ILMOITTAUTUMINEN: Sitova ilmoittautuminen 20.10.2021 mennessä. Mikäli et voikaan osallistua, ilmoita siitä pikimmiten. Kurssin keskeyttäminen tai poissaolo ei oikeuta alennuksiin tai muihin korvauksiin.

Laulutekstikurssi 13-14.11. klo 12-15 Zoomissa

Tervetuloa kirjoittamaan lauluntekstejä! Laulunkirjoittamisesi tyylilaji voi olla mm. suomenkielistä laulelmaa, iskelmää, poppia, rockia, kansanmusiikkia. Kurssilla etsitään omaa tyyliä kirjoittajana, tehdään inspiroivia harjoituksia, tutustutaan tekstin muotoon ja koukkuihin. Kokeillaan myös yhdessä kirjoittamista eli co-writing -kirjoittamista. Musiikkitaustaa ei tarvita. Uskallus kirjoittaa ja näyttää keskeneräisiä tekstejä toisille riittää.

Voit tulla mukaan myös enempi laulajana tai sävellys-kylki edellä; laulajan tai säveltäjänkin on tärkeää tietää miten lauluntekstiä tehdään, muokataan ja miten hyvän tekstin tunnistaa.

Ohjaaja: musiikkivalmentaja, laulaja-lauluntekijä Johanna Viksten. Tekstiä mennyt mm. Katri Ylanderille, Suvi Teräsniskalle, Club for Fivelle, Pate Mustajärvelle, Emiliannelle, Ipanapa- sekä Hääppöset-albumeille, kuoroille sekä koululaulukirjoihin, mukana Inspiraationa Juice -sävellyskisan voittajabiisissä 2018. Johanna on opettanut Työväenopistossa ja HEO:n lauluntekijälinjoilla.

Kurssi pidetään Zoomissa.
Ajankohta: 13.-14.11.2021
Kurssin hinta: 60 euroa. Minimi 6 osallistujaa.
Ohjaaja: musiikkivalmentaja, laulaja-lauluntekijä Johanna Viksten.
Ilmoittautuminen: 3.11.2021 mennessä.

Tekstihautomo – avoin kirjoittajakurssi kevättalvella 2022!

Tervetuloa kaikille avoimelle kirjoituskurssille!
Kurssi ei edellytä minkäänlaista kokemusta kirjoittamisen opiskelusta. Kirjoittaminen on innostavaa! Onko sinulla pöytälaatikossa tarinoita? Oletko aina halunnut kirjoittaa kirjan? Etkö ole koskaan kirjoittanut tarinaa, mutta mieli tekisi? Tule kirjoituskurssille hakemaan uutta virtaa kirjoittamiseesi!
Avoin kirjoittajakurssi koostuu 1) kurssilaisten virittämisestä yhteisiin päiviin sekä 2) kaikille yhteisten, pienryhmä- ja yksilöllisten kirjoitusharjoitusten tekemisestä.
Harjoitusten tarkoitus on kannustaa kirjoittajia kirkastamaan omaa tyyliään ja etsimään uusia ideoita omaan kirjoittamiseen tai omiin tavoitteisiin kirjoittajana.
Kurssilla kunnioitetaan ja arvostetaan jokaisen omaa tietä kirjoittajana.
Kurssin aikana on myös mahdollista käydä kustannustoimittajan pakeilla, kun ohjaaja vaihtaa hattua ja ottaa kurssilaisia vastaan kahden kesken.
Ota muistivihko ja kyniä mukaan. Voit ottaa myös läppärisi, mutta se ei ole välttämätön.
Hertsikan Pumpun asukastila (Hiihtomäentie 39)
Ohjaaja: helsinkiläinen luovan kirjoittamisen opettaja, kirjoitusvalmentaja ja kustannustoimittaja Piritta Maavuori.
KURSSI TOTEUTUU KEVÄTTALVELLA 2022!

Tulossa syksyllä 2021:

Elävän mallin piirustus

Luontokuvausta

Laulutekstikurssi sekä isovanhempien ja lasten uudet lastenlaulut

Saippuatyöppaja

Lisäksi:

* Joulupolku * Aarrekartan tekoa * Piirakkamarkkinat * Käsityökerho * Fiinitaideilta *

 

 

Mitä Sinä haluaisit järjestää? Mikä saa Sinut innostumaan? Kerro! Tule käymään!

 info (at) hertsikanpumppu.fi

Hiihtomäentie 39B,

Varmimmin ollaan paikalla ti 10-14, ke & to 12-18

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial