Siirry sisältöön

Opi uutta

Opi uutta

Hertsikan Pumpun kurssit

Hertsikan Pumppu tarjoaa asukkaille mahdollisuuden osallistua erilaisille kursseille ja työpajoihin sekä järjestää niitä.

  • Kursseilla asukkaat voivat tutustua uuteen harrastukseen tai aiheeseen lähellä kotia.
  • Kurssit ovat asukkaiden ideoimia ja usein myös ohjaamia.
  • Hertsikan Pumppu järjestää kursseille tilat sekä markkinoinnin omissa kanavissaan.

Hertsikan Pumpun syksyn ohjelma on pitkälle valmis. Jo vakiintuneiden joogan ja elävän mallin piirustuskurssien lisäksi mukana on koko joukko ihan uusia kursseja, kuten bluestanssi, geokätköily, parkour, luontokuvaus, puutarhan sadonkorjuu, ruuhkavuosinaisten taidekurssi sekä elämänkaarikurssi eläkeläsille . Linkit ilmoittautumisiin kunkin kurssin kohdalla. Ruuhkavuosinaisten taidekurssin ja Eläkeläisten elämänkaarikurssin osalta ilmoittautumiset: info@hertsikanpumppu.fi.
Tervetuloa mukaan!

Kursseista ilmoitetaan sitä mukaa, kun niiden järjestelyistä ohjaajien kanssa sovitaan. Ajankohtaisinta tietoa kursseista saat Hertsikan Pumpun Facebook-ryhmästä. Kurssimaksut pyritään pitämään kohtuullisina.

Jos sinulla on idea kurssista, jonka haluaisit Herttoniemitalolla järjestää, ota yhteyttä Pumpun koordinaattoriin (info (at) hertsikanpumppu.fi). Järjestämällä kurssin voit myös kokeilla esimerkiksi uutta yritysideaasi.

SYKSY 2020

Porrastreenit Herttoniemessä!

Oletko kiinnostunut porrastreeenin aloittamista, tai oletko jo kokeillut sitä? Porrastreeni on tehokas koko kropan treenimuoto ja tehokas kalorienkuluttaja. Porrastreeni toimii voima-, nopeus- mentaaliharjoituksena. Porrastreeni kuuluu nykyään monen urheilulajin kesäharjoituksiin.
Hertsikan Pumppu kokosi syksyllä 2019 15 hengen porrastreeniryhmän. Porrastreeni sopii kaikille, mutta ikävaatimuksena on vähintään 15 vuoden ikä. Porrastreeniä ei suositella henkilölle, jolla on sydänvika tai nivelrikko.
Porrastreenien vetäjänä toimii valmentaja ja entinen aktiiviurheilija Mika Elomaa.

Porrastreenit jatkuvat keväällä kahdesti viikossa, noin puoli tuntia kerrallaan. Treenien sisältö on joka kerta suunnilleen sama: alku- ja loppuverryttely ja itse treenit. Porrastreenit ovat Herttoniemen kuntoportailla (Majavatien päässä).
Porrastreeneissä ei kilpailla muitten kanssa, ainoat vastustajat ovat oma itse ja portaat.
Porrastreeniryhmä on ilmainen, mutta ilmoittautuneilta toivotaan sitovaa osallistumista.

Porratreeniryhmä on täynnä! Jos olet kiinnostunut peruutuspaikoista, lähetä sähköpostia info@hertsikanpumppu.fi

 

Ruuhkavuosinaisten taidekurssi 31.8.-2.11.

Ruuhkavuosinaisten taidekurssi maanantaisin 31.8.-2.11.2020 Hertsikan Pumpun tilassa klo 18.00-19.30.
Rentouttavan ja tunteita herättelevän maalauksen kurssi, jossa aikaisempaa kokemusta tai taitoja ei tarvita. Kaikki tarvikkeet sisältyvät kurssin hintaan 100 euroa/10 kerran kurssi. Ilmoittautuminen ja tiedustelut  Jonna Dahlberg, puh. 0402191421, jonna.aineisto@gmail.com.
Mukaan mahtuu vielä. Lämpimästi tervetuloa rentoon ryhmään!

Elämänkaari taidekurssi eläkeläisille 31.8.-2.11.

Elämänkaari taidekurssi eläkeläisille maanantaisin klo 10.30-12.30 Hertsikan Pumpun tiloissa 31.8.-2.11.2020.
Tule maalaamaan oman elämäsi kirja. Rentouttavan ja tunteita herättelevän maalaamisen kurssi, jossa maalataan yksi elämänvaihe/kerta. Mahdollisuus jatkokurssiin. Aikaisempaa kokemusta tai taitoja ei tarvita.
Kaikki tarvikkeet ja aamukahvi sisältyvät kurssin hintaan 70 euroa/10 kerran kurssi. Kurssimaksun voi maksaa kahdessa erässä!
Ilmoittautuminen ja tiedustelut  Jonna Dahlberg, puh. 0402191421, jonna.aineisto@gmail.com.
Mukaan mahtuu vielä. Lämpimästi tervetuloa rentoon ryhmään!

Kurssilla tehdään rauhallisia joogan perusliikkeitä, joiden tarkoituksena on lisätä kehon joustavuutta, tasapainoa ja kestävyyttä. Liikkeitä ohjaa oma luonnollinen hengitys, mikä auttaa keskittymään ja lisää tietoista läsnäoloa tässä hetkessä. Tavoitteena on kehon ja mielen yhteistyö, hyvä olo ja syvempi yhteys omaan itseen. Jooga auttaa kuuntelemaan omaa kehoa ja pitämään siitä huolta. Tunti päättyy loppurentoutukseen.

Kurssi soveltuu kaikille, joiden kunto sallii yksinkertaisia taivutuksia omaa kehoa kuunnellen. Kurssin ohjelma on suunniteltu erityisesti senioreita ajatellen, mutta siihen voivat osallistua myös nuoremmat rauhallisesta joogasta kiinnostuneet. Oma jooga-alusta tulisi ottaa mukaan. Jumppakuminauhasta, joogavyöstä tai pitkästä huivista voi olla apua joissakin liikkeissä. Myös tennispallolla on kurssilla käyttöä.

Kurssin kokoontumiset ovat Herttoniemen Säätiön kerhotilassa torstaisin 5.11.-17.12. klo 10-11. HUOM! Kurssia ei ole 19.11. (osoite Näätätie 21).
Kurssin hinta: 58 euroa. Minimi 13 osallistujaa.
Ohjaaja: Joogaopettaja Salla Kaitokari. Kurssille mukaan: Kurssille tulisi ottaa mukaan oma jooga-alusta. Muita mukaan otettavia apuvälineitä: tennispallo, jumppakuminauha, joogavyö tai pitkä huivi.
Ilmoittautuminen: 29.10.2020 mennessä.

AJANKOHTA: Asukastalo Ankkurin liikuntasalissa torstaisin 5., 12., 19. ja 26.11.2020 klo 18.00-19.30. Kurssin pituus 4 kertaa. Asukastalo Ankkurin osoite on Paasivaarankatu 6 (Herttoniemenrannassa).
SISÄLTÖ: Jokainen kerta alkaa 30 minuutin osuudella, jossa perehdytään anatomiaan ja sen piirtämiseen. Mallin piirtämistä on tämän jälkeen noin 60 minuuttia. Kurssin aikana saa tarvittaessa ohjausta harrastajaohjaajilta. Kurssi sopii sekä aloittelijoille että pidempään harrastaneille.
HINTA: 30 euroa.
OHJEITA: Mukaan tarvitset oman piirustuslehtiön (A4-koko sopii parhaiten) sekä hiiliä, liituja, tussikynän tai lyijykyniä. Myös siveltimet käyvät, jos käyttää vesivärejä tai vesiliukoista mustetta. Oman piirustustelineen voi ottaa mukaan, mutta myös nojatuolissa istuen lehtiötä voi hyvin pitää sylissä. Aloittelijoille suositellaan pehmeää lyijykynää.
ILMOITTAUTUMINEN: Sitova ilmoittautuminen 28.10.2020 mennessä. Kurssi toteutuu jos ryhmään tulee vähintään 10 osallistujaa. Max 18 osallistujaa. HUOM! Kurssilaisilla on maskipakko. Hertsikan Pumppu tarjoaa maskit.

Tervetuloa havukranssikurssille! Havukranssi sopii mainiosti koristamaan joulunajan ovia ja ne tuovat miellyttävää vehreyttä talveen. Havukranssit säilyvät kauniina ja vihreinä pitkään.

Havukranssipajassa sidotaan puolikukitettu kranssi kauniiseen metallirenkaaseen erilaisista havuista ja muista
jouluisista materiaaleista.

Hertsikan Pumpun asukastila (Hiihtomäentie 36) lauantaina 14.11. klo 10-11.
Kurssin hinta: 30 euroa. Minimi 15 osallistujaa. Mikäli kurssille ilmoittautuu runsaasti halukkaita järjestetään toinen kurssi samana päivänä klo 11.30-12.30. Hinta sisältää materiaalit ja opetukset.
Ohjaaja: Suvi Kantoluoto/Kukkatehdas Oy
Ilmoittautuminen 7.11. mennessä

Tervetuloa brush lettering-kurssille! Brush lettering on sivellintussilla tai vesiväreillä tehtävää luovaa tekstausta. Brush lettering muistuttaa hieman kalligrafiaa, mutta on säännöiltään huomattavasti vapaampi tekstaustyyli. Brush letteringin äärellä on voi rauhoittua nauttimaan käden ja siveltimen saumattomasta yhteistyöstä. Tällä tekstaustyylillä voi tehdä mm. ihania onnittelukortteja ja persoonallisia mietelausetauluja.

Kurssi aloitetaan opettelemalla yhdessä sivellintekstaus eli brush lettering-tekstausta erilaisia välineillä ja toisen tunnin ajan osallistujat voivat itsenäisesti tehdä joulukortteja valitsemillaan välineillä ja tekniikoilla. Kurssilla kokeillaan eri välineitä, kuten nestemäisiä vesivärejä, sivellintusseja, geelikyniä ja metallikohdekyniä.

Kurssimaksu sisältää kaikki materiaalit viittä vapaavalintaisella tekniikalla toteuttamaasi joulukorttia ja kirjekuorta varten. Työpaja soveltuu niin aloittelijoille kuin sivellintekstausta harrastaneille.

Hertsikan Pumpun asukastila (Hiihtomäentie 36) lauantaina 21.11. klo 10-12.
Kurssin hinta: 30 euroa. Minimi 10 osallistujaa, maksimi 15.
Ohjaaja: Viivi/Let’s mingle – luovat työpajat.
Ilmoittautuminen 14.11. mennessä.

Tulossa syksyllä 2020:

  • Parkourkurssi
  • Luontokuvauskurssi
  • Geokätköilykurssi
  • Joogakurssi
  • Elävän mallin piirustuskurssi

Lisäksi elokuussa:

  • Blues tanssi-kurssi

Voit lähestyä meitä myös omalla kurssi-ideallasi: info (at) hertsikanpumppu.fi

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial