Siirry sisältöön

Opi uutta

Opi uutta

Hertsikan Pumpun kurssit

Hertsikan Pumppu tarjoaa asukkaille mahdollisuuden osallistua erilaisille kursseille ja työpajoihin sekä järjestää niitä.

  • Kursseilla asukkaat voivat tutustua uuteen harrastukseen tai aiheeseen lähellä kotia.
  • Kurssit ovat asukkaiden ideoimia ja usein myös ohjaamia.
  • Hertsikan Pumppu järjestää kursseille tilat sekä markkinoinnin omissa kanavissaan.

Kursseista ilmoitetaan sitä mukaa, kun niiden järjestelyistä ohjaajien kanssa sovitaan. Ajankohtaisinta tietoa kursseista saat Hertsikan Pumpun Facebook-ryhmästä. Kurssimaksut pyritään pitämään kohtuullisina.

Jos sinulla on idea kurssista, jonka haluaisit Herttoniemitalolla järjestää, ota yhteyttä Pumpun koordinaattoriin (info (at) hertsikanpumppu.fi). Järjestämällä kurssin voit myös kokeilla esimerkiksi uutta yritysideaasi.

SYKSY 2019

Porrastreenit Herttoniemessä!

Oletko kiinnostunut porrastreeenin aloittamista, tai oletko jo kokeillut sitä? Porrastreeni on tehokas koko kropan treenimuoto ja tehokas kalorienkuluttaja. Porrastreeni toimii voima-, nopeus- mentaaliharjoituksena. Porrastreeni kuuluu nykyään monen urheilulajin kesäharjoituksiin.
Hertsikan Pumppu kokoaa porrastreeniryhmän, johon mahtuu max 15 henkilöä. Porrastreeni sopii kaikille, mutta ikävaatimuksena on vähintään 15 vuoden ikä. Porrastreeniä ei suositella henkilölle, jolla on sydänvika tai nivelrikko.
Porrastreenien vetäjänä toimii valmentaja ja entinen aktiiviurheilija Mika Elomaa. Ensimmäisessä vaiheessa kartoitetaan sopiva ajankohta, ja mahdollisuuksien mukaan treenit alkavat jo ensi viikolla. Porrastreenit ovat kahdesti viikossa: joko tiistaisin ja perjantaisin tai maanantaisin ja torstaisin, noin puoli tuntia kerrallaan. Treenien sisältö on joka kerta suunnilleen sama: alku- ja loppuverryttely ja itse treenit.
Porrastreenit jatkuvat talven tuloon saakka Herttoniemen kuntoportailla (Majavatien päässä) ja jatkuvat ensi keväänä. Myös talvisaikaan porrastreenit ovat mahdollisia Herttoniemen entisen hyppyrimäen lähellä olevalla jyrkällä tiellä.
Porrastreeneissä ei kilpailla muitten kanssa, ainoat vastustajat ovat oma itse ja portaat.
Porrastreeniryhmä on ilmainen, mutta ilmoittautuneilta toivotaan sitovaa osallistumista.

HUOM! Ryhmä on täynnä!

Kurssilla tutustutaan improvisaation perusperiaatteisiin sekä keinoihin soveltaa oppeja arjessa ja työelämässä ammatista riippumatta. Kahden tunnin aikana tutustaan improvisaatioon perusharjoitteiden avulla sekä annetaan lyhyt teoreettinen kuvaus. Improvisaatioharjoitukset on suunniteltu etenemään aina kehon ja mielen lämmittämisestä kohti paritehtäviä ja/tai soolotehtäviä.

12:45-13:00
– Nopea tutustuminen improvisaation filosofiaan teorian tasolla

13:00-14:00
– perusharjoitteet ; reagointi, ” ei mitään väärää”- harjoitteet, mielen vapauttaminen, itselle nauraminen, kuuntelu, fokus pois itsestä -> näe ystävä- harjoitteet, tilanteen hyväksyminen ja toisen ehdotuksen jatkaminen

Osa harjoitteista tehdään pareissa ja osa koko ryhmän kesken. Jokaisen harjoitteen jälkeen voidaan kurssilaisten toivoessa keskustella havainnoista, joita harjoite herättää. Improvisaatiossa kaikki perustuu toistamiseen, joten mikäli kurssilaiset viihtyvät jonkun harjoitteen parissa voidaan kyseistä harjoitetta laajentaa ja toistaa.

14:00-14:45

-pari ja/ tai soolotehtävät. Pareissa tehtävät harjoitteet joita muut kurssilaiset pääsevät seuraamaan. Improvisaatiossa katsomalla oppii yhtä paljon kun tekemällä. Esiintymistilanne usein myös asettaa omat haasteensa ja opittuihin asioihin voikin yhtäkkiä olla vaikea keskittyä kun joutuu yleisön eteen.
Mahdolliset harjoitteet: kohtaus kaupan kassalla, peili, kuningas ja palvelija, bussipysäkillä

– Vieras museossa – soolotehtävä. Harjoituksissa harjoitellaan improvisaation keinoin hahmon luomista. Myöhemmin syntynyt henkilö pääsee haastatteluun.

Herttoniemitalolla 26.10. klo 12.45-14.45
Hinta: 15€
Ohjaaja: ammattinäyttelijä Elina Keinonen
Ilmoittautuminen: 24.10. mennessä. Minimi 6 osallistujaa, max 12 osallistujaa.

Taijiquan on vanha kiinalainen taistelutaito, joka on nykyään eniten tunnettu terveyttä edistävänä liikuntamuotona. Taiji sopii pehmeytensä ja hitaiden liikkeidensä ansiosta kaikenikäisille ja -kuntoisille.Taijissa seurataan muotoa mutta sitä tekee kukin omien edellytystensä mukaan. Kurssi sopii siis niin aloittelijoille kuin aiemmin harrastaneillekin.

Herttoniemitalolla TORSTAISIN kello 10-11 ajalla 5.9.-24.10. (syyslomaviikolla 17.10. ei kurssia).
Kurssin hinta: 20 euroa (yhteensä 7 kertaa).
Ohjaaja: Marja Nurmi
Kurssille mukaan: Joustavat vaatteet ja ohutpohjaiset tossut.
Kurssi järjestetään, mikäli ilmoittautuneita on vähintään 10.

Sitovat ilmoittautumiset 3.9. mennessä.

AJANKOHTA: Herttoniemen kirjaston tapahtumatilassa torstaisin 31.10., 7.11., 14.11. ja 21.11.2019 klo 18.00-19.30. Kurssin pituus 4 kertaa.
SISÄLTÖ: Jokainen kerta alkaa 30 minuutin osuudella, jossa perehdytään anatomiaan ja sen piirtämiseen. Mallin piirtämistä on tämän jälkeen noin 60 minuuttia. Kurssin aikana saa tarvittaessa ohjausta harrastajaohjaajilta. Kurssi sopii sekä aloittelijoille että pidempään harrastaneille.

HINTA: 24 euroa.

OHJEITA: Mukaan tarvitset oman piirustuslehtiön (A4-koko sopii parhaiten) sekä hiiliä, liituja, tussikynän tai lyijykyniä. Myös siveltimet käyvät, jos käyttää vesivärejä tai vesiliukoista mustetta. Oman piirustustelineen voi ottaa mukaan, mutta myös nojatuolissa istuen lehtiötä voi hyvin pitää sylissä.

ILMOITTAUTUMINEN: Sitova ilmoittautuminen 29.10.2019 mennessä. Kurssi toteutuu jos ryhmään tulee vähintään 13 osallistujaa.

Kurssilla tehdään rauhallisia joogan perusliikkeitä, joiden tarkoituksena on lisätä kehon joustavuutta, tasapainoa ja kestävyyttä. Liikkeitä ohjaa oma luonnollinen hengitys, mikä auttaa keskittymään ja lisää tietoista läsnäoloa tässä hetkessä. Tavoitteena on kehon ja mielen yhteistyö, hyvä olo ja syvempi yhteys omaan itseen. Tunti päättyy loppurentoutukseen.

Herttoniemitalolla torstaisin 31.10. – 19.12. klo 10 – 11 (ei 21.11.)
Kurssi soveltuu kaiken ikäisille ihmisille, joiden kunto sallii yksinkertaisia taivutuksia omaa kehoa kuunnellen.
Kurssin hinta: 25 euroa
Ohjaaja: Joogaopettaja Salla Kaitokari
Kurssille mukaan: Oma jooga-alusta. Pienestä tyynystä ja vyöstä voi olla apua joissakin liikkeissä. 

Ilmoittautuminen 29.10. mennessä.

Herttoniemitalossa järjestetään hapatuskurssi tiistaina 5.11. klo 18-20. Hapatuskurssilla opetellaan perusasioita eli aikaisempaa kokemusta ei tarvita. Ota mukaan jotain ylijäämäruokaa mitä haluat kokeilla tai suosikkivihanneksia, kasviksia tms. sekä iso kannellinen lasinen tai keraaminen astia, leikkuulauta ja veitsi. Mainittakoon, että valkokaali on yksi helpoimmista hapatettavista kasviksista.
Kurssin vetäjänä toimii ravintola-alan ammattilainen Jarkko Myllykangas.  Kurssin hinta 15 euroa. Max 10 osallistujaa.
Ilmoittautuminen 3.11.2019 mennessä.

Haluatko neuloa villasukkia, mutta et osaa tehdä kantapäätä? Tervetuloa kantapääklinikkaan! Klinikassa opetellaan peruskantapään tekemistä vahvennuksella.
Ota mukaan:
• valmiiksi kudottu villasukan varsi
• lankaa
• sakset
Villasukan kantapääklinikan ohjaajina toimivat Virkkaus- ja Neulekahvilan aktiivit.
Villasukan kantapääklinikka on ilmainen, mutta toivotaan etukäteen ilmoittautumista.
Kantapääklinikka Herttoniemen kirjaston tapahtumatilassa lauantaina 9.11. klo 12-16.
Ilmoittautuminen 7.11. mennessä.

Tervetuloa ayurvedan jatkokurssille!

Mukaan voi tulla vaikka ayurveda-tietämys puuttuisi kokonaan…

Tällä kertaa syvennämme tietojamme yksilöllisen keho-mentaalirakenteen (Vata Pitta Kapha) hyvinvointimenetelmistä.

Tartumme käytännönläheisesti seuraaviin aiheisiin:
• ravinnon yksilöllisyys
• vuodenajat ja ayurveda
• yrtit ja terveys
• prana-harjoitus elinvoiman tasapainottamiseksi
• helpot jooga-asanat terveyttä tukemaan (doshittain)

Ohjelma on osittain vapaa ja muotoutuu kiinnostuksen pohjalta!
Uudet kurssilaiset tekevät kirjallisen dosha-testin kurssin alussa!
Muutokset ohjelmaan pidätetään!

Itsehoitoa parhaimmillaan, ayurvedaa… sananmukaisesti ayurveda tarkoittaa elämäntiedettä!
Tee terve muutos ja osallistu sinäkin!
Herttoniemitalolla lauantaina 9.11.2019 klo 12.45-14.45.
Hinta: 20 €. Minimi 6 osallistujaa, max 14 osallistujaa.
Ohjaaja: Ayurveda-kouluttaja Riitta Jeskanen
Sitovat ilmoittautumiset: 6.11. mennessä.

Haluatko oppia leipomaan vaaleaa hapanjuurileipää? Tule aloittelijatason leivontatyöpajaan, jonka avulla pääset alkuun harrastuksessa.
Käymme läpi koko leivontaprosessin (juuren ruokkiminen, taikinan valmistus, leivän muotoilu ja kohotus sekä parhaat vinkit paistamiseen).
Koska hapanjuurileivän valmistaminen alusta loppuun kestää vähintään vuorokauden, kurssi toteutetaan siten, että ohjaaja tuo mukanaan valmiin leipätaikinan, joka paistetaan ja sen jälkeen maistellaan.
Tunnilla tehdään yhteinen taikina, josta jokainen saa osan mukaansa kotona paistettavaksi. Lisäksi kurssilaiset saavat mukaansa hapaanjuuritaikinajuuren.
Ota mukaan kannellinen astia (n. 2-3 litraa) taikinaa varten sekä pieni kannellinen lasipurkki juuren kuljettamiseen.
Molemmilla kursseilla sama sisältö.

Herttoniemitalolla 9.11. ja 16.11. klo 10-12
Ohjaaja: Kurssin vetäjä Heli Ellis harrastaa hapanjuurileivontaa ja omaa leipurin koulutuksen.
Hinta: 18€. Maksimi 6 osallistujaa.
Sitovat ilmoittautumiset: 9.11. kurssille 6.11. mennessä, 16.11. kurssille 13.11. mennessä

Vakiovuorot syksyllä 2019:

  • Perhekahvila viikottain maanantaisin
  • English Playgroup viikottain lauantaisin

Lisäksi tulossa:

  • Elävän mallin piirustuskurssi

Voit lähestyä meitä myös omalla kurssi-ideallasi: info (at) hertsikanpumppu.fi

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial