Siirry sisältöön

Opi uutta

Opi uutta

Hertsikan Pumpun kurssit

Hertsikan Pumppu tarjoaa asukkaille mahdollisuuden osallistua erilaisille kursseille ja työpajoihin sekä järjestää niitä.

  • Kursseilla asukkaat voivat tutustua uuteen harrastukseen tai aiheeseen lähellä kotia.
  • Kurssit ovat asukkaiden ideoimia ja usein myös ohjaamia.
  • Hertsikan Pumppu järjestää kursseille tilat sekä markkinoinnin omissa kanavissaan.

Kursseista ilmoitetaan sitä mukaa, kun niiden järjestelyistä ohjaajien kanssa sovitaan. Ajankohtaisinta tietoa kursseista saat Hertsikan Pumpun Facebook-ryhmästä. Kurssimaksut pyritään pitämään kohtuullisina.

Jos sinulla on idea kurssista, jonka haluaisit Herttoniemitalolla järjestää, ota yhteyttä Pumpun koordinaattoriin (info (at) hertsikanpumppu.fi). Järjestämällä kurssin voit myös kokeilla esimerkiksi uutta yritysideaasi.

SYKSY 2019

Porrastreenit Herttoniemessä!

Oletko kiinnostunut porrastreeenin aloittamista, tai oletko jo kokeillut sitä? Porrastreeni on tehokas koko kropan treenimuoto ja tehokas kalorienkuluttaja. Porrastreeni toimii voima-, nopeus- mentaaliharjoituksena. Porrastreeni kuuluu nykyään monen urheilulajin kesäharjoituksiin.
Hertsikan Pumppu kokoaa porrastreeniryhmän, johon mahtuu max 15 henkilöä. Porrastreeni sopii kaikille, mutta ikävaatimuksena on vähintään 15 vuoden ikä. Porrastreeniä ei suositella henkilölle, jolla on sydänvika tai nivelrikko.
Porrastreenien vetäjänä toimii valmentaja ja entinen aktiiviurheilija Mika Elomaa. Ensimmäisessä vaiheessa kartoitetaan sopiva ajankohta, ja mahdollisuuksien mukaan treenit alkavat jo ensi viikolla. Porrastreenit ovat kahdesti viikossa: joko tiistaisin ja perjantaisin tai maanantaisin ja torstaisin, noin puoli tuntia kerrallaan. Treenien sisältö on joka kerta suunnilleen sama: alku- ja loppuverryttely ja itse treenit.
Porrastreenit jatkuvat talven tuloon saakka Herttoniemen kuntoportailla (Majavatien päässä) ja jatkuvat ensi keväänä. Myös talvisaikaan porrastreenit ovat mahdollisia Herttoniemen entisen hyppyrimäen lähellä olevalla jyrkällä tiellä.
Porrastreeneissä ei kilpailla muitten kanssa, ainoat vastustajat ovat oma itse ja portaat.
Porrastreeniryhmä on ilmainen, mutta ilmoittautuneilta toivotaan sitovaa osallistumista.

HUOM! Ryhmä on täynnä!

Kurssilla tehdään rauhallisia joogan perusliikkeitä, joiden tarkoituksena on lisätä kehon joustavuutta, tasapainoa ja kestävyyttä. Liikkeitä ohjaa oma luonnollinen hengitys, mikä auttaa keskittymään ja lisää tietoista läsnäoloa tässä hetkessä. Tavoitteena on kehon ja mielen yhteistyö, hyvä olo ja syvempi yhteys omaan itseen. Tunti päättyy loppurentoutukseen.

Herttoniemitalolla torstaisin 31.10. – 19.12. klo 10 – 11 (ei 21.11.)
Kurssi soveltuu kaiken ikäisille ihmisille, joiden kunto sallii yksinkertaisia taivutuksia omaa kehoa kuunnellen.
Kurssin hinta: 25 euroa
Ohjaaja: Joogaopettaja Salla Kaitokari
Kurssille mukaan: Oma jooga-alusta. Pienestä tyynystä ja vyöstä voi olla apua joissakin liikkeissä. 

Ilmoittautuminen 29.10. mennessä.

Havukranssi-työpaja 14.12.

Tervetuloa havukranssi-työpajaan! Havukranssi sopii mainiosti koristamaan joulunajan ovia ja ne tuovat miellyttävää vehreyttä talveen. Havukranssit säilyvät kauniina ja vihreinä pitkään.
Havukranssipajassa sidotaan puolikukitettu kranssi kauniiseen metallirenkaaseen erilaisista havuista ja muista jouluisista materiaaleista.

Herttoniemen kirjaston tapahtumatila lauantaina 14.12. klo 11-12.
Kurssin hinta: 25 euroa. Minimi 14 osallistujaa, maksimi 20. Hinta sisältää materiaalit ja opetukset.
Ohjaaja: Suvi Kantoluoto/Kukkatehdas Oy
Ilmoittautuminen: 10.12. mennessä.

HUOM! Kurssi on täynnä! Jos haluat varasijalle, lähetä sähköpostia: info@hertsikanpumppu.fi

Suuren kysynnän vuoksi järjestämme toisenkin havukranssi-työpajan! Havukranssi sopii mainiosti koristamaan joulunajan ovia ja ne tuovat miellyttävää vehreyttä talveen. Havukranssit säilyvät kauniina ja vihreinä pitkään.
Havukranssipajassa sidotaan puolikukitettu kranssi kauniiseen metallirenkaaseen erilaisista havuista ja muista jouluisista materiaaleista.
Tervetuloa havukranssi-työpajaan!

Herttoniemen kirjaston tapahtumatila lauantaina 14.12. klo 10-11.
Kurssin hinta: 25 euroa. Minimi 14 osallistujaa, maksimi 20. Hinta sisältää materiaalit ja opetukset.
Ohjaaja: Suvi Kantoluoto/Kukkatehdas Oy
Ilmoittautuminen: 9.12. mennessä.

Tervetuloa brush lettering-työpajaan! Brush lettering on sivellintussilla tai vesiväreillä tehtävää luovaa tekstausta. Brush lettering muistuttaa hieman kalligrafiaa, mutta on säännöiltään huomattavasti vapaampi tekstaustyyli. Brush letteringin äärellä on voi rauhoittua nauttimaan käden ja siveltimen saumattomasta yhteistyöstä. Tällä tekstaustyylillä voi tehdä mm. ihania onnittelukortteja ja persoonallisia mietelausetauluja.
Kurssi aloitetaan opettelemalla yhdessä sivellintekstaus eli brush lettering-tekstausta erilaisia välineillä ja toisen tunnin ajan osallistujat voivat itsenäisesti tehdä joulukortteja valitsemillaan välineillä ja tekniikoilla. Kurssilla kokeillaan eri välineitä, kuten nestemäisiä vesivärejä, sivellintusseja, geelikyniä ja metallikohdekyniä.
Kurssimaksu sisältää kaikki materiaalit viittä vapaavalintaisella tekniikalla toteuttamaasi joulukorttia ja kirjekuorta varten. Työpaja soveltuu niin aloittelijoille kuin sivellintekstausta harrastaneille.

Herttoniemen kirjaston tapahtumatila lauantaina 14.12. klo 12.30-14.30.
Kurssin hinta: 25 euroa. Minimi 6 osallistujaa, maksimi 20.
Ohjaaja: Viivi/Let’s mingle – luovat työpajat.
Ilmoittautuminen: 10.12. mennessä

Tietokirjailija ja sairaanhoitaja Pirkko Telaranta luennoi Herttoniemen kirjaston tapahtumatilassa lauantaina 11.1. klo 13.00-15.00.

Telaranta käsittelee luennossaan mm. muistijärjestelmää, muistin toimintaa, muistin muuttumista iän myötä, muistiongelmien syitä sekä antaa vinkkejä siihen, miten muistia voi harjoittaa ja parantaa.

Vapaa pääsy.
Tervetuloa!

AJANKOHTA: Herttoniemen kirjaston tapahtumatilassa torstaisin 16.1., 23.1., 6.2. ja 13.2. 2020 klo 18.00-19.30. Kurssin pituus 4 kertaa.
SISÄLTÖ: Jokainen kerta alkaa 30 minuutin osuudella, jossa perehdytään anatomiaan ja sen piirtämiseen. Mallin piirtämistä on tämän jälkeen noin 60 minuuttia. Kurssin aikana saa tarvittaessa ohjausta harrastajaohjaajilta. Kurssi sopii sekä aloittelijoille että pidempään harrastaneille.

HINTA: 24 euroa.

OHJEITA: Mukaan tarvitset oman piirustuslehtiön (A4-koko sopii parhaiten) sekä hiiliä, liituja, tussikynän tai lyijykyniä. Myös siveltimet käyvät, jos käyttää vesivärejä tai vesiliukoista mustetta. Oman piirustustelineen voi ottaa mukaan, mutta myös nojatuolissa istuen lehtiötä voi hyvin pitää sylissä.

ILMOITTAUTUMINEN: Sitova ilmoittautuminen 10.1.2020 mennessä. Kurssi toteutuu jos ryhmään tulee vähintään 13 osallistujaa.

Tule mukaan fortnite hiphop workshopiin ja ota kaverisi mukaan. Workshopissa treenataan hiphop tanssia Fortnite-tanssiliikkeiden kera.

Herttoniemitalolla (Kettutie 8 B) lauantaina 8.2.2020 klo 12.45-14.45.
Ohjaajat: Opettajina Queenz-tanssiryhmän jäsenet.
Hinta: 10 euroa. 40 mahtuu mukaan.

Opi huoltamaan kehoasi on kurssikokonaisuus, jossa käydään läpi selkeitä tapoja, miten voit hoitaa kehoa, ennalta ehkäisemään liikkuvuuden heikkenemistä ja lihas epätasapainoa kehossa. Liikkeissä käytetään oman kehonpainoa, mattoa ja tennispalloa. Tunneilla tehdään harjoitukset niin, että sinulla on aikaa tehdä muistiin panoja ja kuvata ne itsellesi talteen.
Kurssi on kaksiosainen, mutta kurssin osat ovat itsenäisiä, ja vain toiseen voi osallistua.

Herttoniemitalo 25.1. klo 12.45-14.45 ja Herttoniemen Säätiön kerhotila 29.2. klo 12.45-14.45.
Kurssin hinta: 25 euroa. Osallistuttaessa molemmille kursseille saa 20 % alennuksen kurssien yhteishinnasta.
Ohjaaja: Ohjaaja Anniina Ala-Mattinen on opiskellut monipuolisesti mm. kehonhuoltolajeja sekä itämaisten lajien venytystekniikoita.
Ilmoittautuminen: 18.1.2020 mennessä.

Haluatko kokeilla lauluntekstin kirjoittamista?

LAULUNTEKSTIEN KIRJOITTAMINEN – KURSSI VASTA-ALKAJILLE SEKÄ ENEMMÄN KIRJOITTANEILLE

Laulunkirjoittamisesi tyylilaji voi olla mm. suomenkielistä laulelmaa, iskelmää, poppia, rockia, kansanmusiikkia. Kurssilla etsitään omaa tyyliä kirjoittajana, tehdään inspiroivia harjoituksia, tutustutaan tekstin muotoon ja koukkuihin. Kokeillaan myös yhdessä kirjoittamista eli co-writing -kirjoittamista. Musiikkitaustaa ei tarvita. Uskallus kirjoittaa ja näyttää keskeneräisiä tekstejä toisille riittää.
Voit halutessasi esitellä myös omia aiempia sävellyksiäsi teksteihisi (tuo oma soitin mukaan / tallenne mp3-muodossa).
Voit tulla mukaan myös enempi laulajana tai sävellys-kylki edellä; laulajan tai säveltäjänkin on tärkeää tietää miten lauluntekstiä tehdään, muokataan ja miten hyvän tekstin tunnistaa.

Herttoniemen kirjastossa 8.2.2020 klo 12-15. Ota mukaan halutessasi kahvitermaria ja pientä evästä tauolle.
Kurssin hinta: 30 euroa. Minimi 6 osallistujaa, max. 15 osallistujaa.
Ohjaaja: musiikki-valmentaja, laulaja-lauluntekijä Johanna Viksten. Tekstiä mennyt mm. Katri Ylanderille, Suvi Teräsniskalle, Club for Fivelle, Pate Mustajärvelle, Emiliannelle, Ipanapa- sekä Hääppöset-albumeille, kuoroille sekä koululaulukirjoihin, mukana Inspiraationa Juice -sävellyskisan voittajabiisissä 2018. Johanna on opettanut Työväenopistossa, HEO:n ja Metropolian lauluntekijälinjoilla.
Ilmoittautuminen: 31.1.2020 mennessä.

AJANKOHTA: Herttoniemen Säätiön kerhotilassa (osoite Näätätie 21, käynti Siilitien puoleisesta päädystä) 19.3., 26.3., 2.4. ja 9.4. klo 18.00-19.30. Kurssin pituus 4 kertaa.
SISÄLTÖ: Jokainen kerta alkaa 30 minuutin osuudella, jossa perehdytään anatomiaan ja sen piirtämiseen. Mallin piirtämistä on tämän jälkeen noin 60 minuuttia. Kurssin aikana saa tarvittaessa ohjausta harrastajaohjaajilta. Kurssi sopii sekä aloittelijoille että pidempään harrastaneille.

HINTA: 30 euroa.

OHJEITA: Mukaan tarvitset oman piirustuslehtiön (A4-koko sopii parhaiten) sekä hiiliä, liituja, tussikynän tai lyijykyniä. Myös siveltimet käyvät, jos käyttää vesivärejä tai vesiliukoista mustetta. Oman piirustustelineen voi ottaa mukaan, mutta myös nojatuolissa istuen lehtiötä voi hyvin pitää sylissä.

ILMOITTAUTUMINEN: Sitova ilmoittautuminen 12.3.2020 mennessä. Kurssi toteutuu jos ryhmään tulee vähintään 13 osallistujaa.

Tule kokeilemaan parkouria! Kokeilukurssilla parkourataan Herttoniemen ulkoalueilla hyödyntäen ympäristön tarjoamia liikkumismahdollisuuksia. Parkourissa lajina keskitytään kehittämään liikkumiseen tarvittavia perusominaisuuksia kuten tasapainoa, voimaa, dynaamisuutta, kestävyyttä, tarkkuutta, tilan hahmotusta ja luovuutta mm. hyppimällä, kiipeämällä, juoksemalla sekä erilaisia ylityksiä ja alituksia tehden.

Kurssi pidetään Herttoniemessä 11.4. (entisen hyppyrimäen maasto urheilukentän ja Vanhankaupunginlahden välissä) klo 12-13.30.
Kurssin hinta: 25 euroa. Minimi 6 osallistujaa, maksimi 15 osallistujaa.
Ohjaaja: Kurssin suunnittelee ja toteuttaa Parkour Akatemian ohjaaja.
Ilmoittautuminen 27.3. mennessä.

Tervetuloa kuvaamaan lähiluontoa! Keväinen heräävä luonto tarjoaa loputtomasti mahdollisuuksia luovaan valokuvaukseen hyönteisistä nisäkkäisiin, kukista lintuihin, lähikuvien makromaailmasta laajoihin maisemasommitelmiin. Luontokuvauskurssilla tehdään parituntinen patikkaretki lähimaastossa, kuvataan paljon, kerrotaan vinkkejä kuvaamisesta, sommittelusta, kuvaustekniikasta ja tavoista löytää luonnosta kuvauskohteita, lähestyä villejä eläimiä ja hyödyntää luonnonvaloa tunnelmien luomisessa. Kuvasit sitten kännykällä taikka järjestelmäkameralla kurssi soveltuu sinulle.
Mikäli sääolosuhteet eivät suosi patikkaretkeä, kurssi pidetään teoriapainotteisena kirjaston tiloissa.

Kurssi pidetään Herttoniemen maastossa 25.4. klo 10-12.
Kurssin hinta: 25 euroa. Minimi 4 osallistujaa, maksimi 15 osallistujaa.
Ohjaaja: Kurssin vetäjänä toimii elokuva-alan ammattilainen ja innokas luontokuvaaja Jorma Harjamäki
Ilmoittautuminen 20.4. mennessä.

AJANKOHTA: Herttoniemen Säätiön kerhotilassa (osoite Näätätie 21, käynti Siilitien puoleisesta päädystä) 6.5., 7.5., 20.5. ja 28.5.klo 18.00-19.30. Kurssin pituus 4 kertaa. HUOM! Päivämäärät.
SISÄLTÖ: Jokainen kerta alkaa 30 minuutin osuudella, jossa perehdytään anatomiaan ja sen piirtämiseen. Mallin piirtämistä on tämän jälkeen noin 60 minuuttia. Kurssin aikana saa tarvittaessa ohjausta harrastajaohjaajilta. Kurssi sopii sekä aloittelijoille että pidempään harrastaneille.

HINTA: 30 euroa.

OHJEITA: Mukaan tarvitset oman piirustuslehtiön (A4-koko sopii parhaiten) sekä hiiliä, liituja, tussikynän tai lyijykyniä. Myös siveltimet käyvät, jos käyttää vesivärejä tai vesiliukoista mustetta. Oman piirustustelineen voi ottaa mukaan, mutta myös nojatuolissa istuen lehtiötä voi hyvin pitää sylissä.

ILMOITTAUTUMINEN: Sitova ilmoittautuminen 29.4.2020 mennessä. Kurssi toteutuu jos ryhmään tulee vähintään 13 osallistujaa.

Oletko kiinnostunut aloittamaan geokätköilyn? Geokätköily on koko perheen harrastus, jossa etsitään satelliittipaikantimen avulla muiden harrastajien piilottamia geokätköjä. Geokätköilykurssilla perehdytään harrastuksen perusteisiin, luodaan oma geokätköilytunnus ja opetellaan geokätköilysovelluksen käyttö puhelimessa (Android ja iPhone). Teoriaosuuden jälkeen menemme yhdessä etsimään muutaman geokätkön lähialueelta.
Osallistujia pyydetään etukäteen lataamaan puhelimeensa Geocaching -geokätköilysovellus.

Kurssi pidetään Herttoniemessä klo 10-12. Aluksi noin tunnin teoriaosuus sisätiloissa, sen jälkeen mennään maastoon.
Kurssin hinta: 25 euroa. Minimi 13 osallistujaa, maksimi 20 osallistujaa.
Ohjaaja: Kurssin vetää yli 16 vuotta geokätköilyä aktiivisesti harrastanut Harri Hirvasniemi.
Ilmoittautuminen 2.5. mennessä.

Vakiovuorot syksyllä 2019:

  • Perhekahvila viikottain maanantaisin
  • English Playgroup viikottain lauantaisin

Lisäksi tulossa:

  • Elävän mallin piirustuskurssi

Voit lähestyä meitä myös omalla kurssi-ideallasi: info (at) hertsikanpumppu.fi

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial