Siirry sisältöön

Opi uutta

Opi uutta

Hertsikan Pumpun kurssit

Hertsikan Pumppu tarjoaa asukkaille mahdollisuuden osallistua erilaisille kursseille ja työpajoihin sekä järjestää niitä.

  • Kursseilla asukkaat voivat tutustua uuteen harrastukseen tai aiheeseen lähellä kotia.
  • Kurssit ovat asukkaiden ideoimia ja usein myös ohjaamia.
  • Hertsikan Pumppu järjestää kursseille tilat sekä markkinoinnin omissa kanavissaan.

Kursseista ilmoitetaan sitä mukaa, kun niiden järjestelyistä ohjaajien kanssa sovitaan. Ajankohtaisinta tietoa kursseista saat Hertsikan Pumpun Facebook-ryhmästä. Kurssimaksut pyritään pitämään kohtuullisina.

Jos sinulla on idea kurssista, jonka haluaisit Herttoniemitalolla järjestää, ota yhteyttä Pumpun koordinaattoriin (info (at) hertsikanpumppu.fi). Järjestämällä kurssin voit myös kokeilla esimerkiksi uutta yritysideaasi.

SYKSY 2019

Porrastreenit Herttoniemessä!

Oletko kiinnostunut porrastreeenin aloittamista, tai oletko jo kokeillut sitä? Porrastreeni on tehokas koko kropan treenimuoto ja tehokas kalorienkuluttaja. Porrastreeni toimii voima-, nopeus- mentaaliharjoituksena. Porrastreeni kuuluu nykyään monen urheilulajin kesäharjoituksiin.
Hertsikan Pumppu kokoaa porrastreeniryhmän, johon mahtuu max 15 henkilöä. Porrastreeni sopii kaikille, mutta ikävaatimuksena on vähintään 15 vuoden ikä. Porrastreeniä ei suositella henkilölle, jolla on sydänvika tai nivelrikko.
Porrastreenien vetäjänä toimii valmentaja ja entinen aktiiviurheilija Mika Elomaa. Ensimmäisessä vaiheessa kartoitetaan sopiva ajankohta, ja mahdollisuuksien mukaan treenit alkavat jo ensi viikolla. Porrastreenit ovat kahdesti viikossa: joko tiistaisin ja perjantaisin tai maanantaisin ja torstaisin, noin puoli tuntia kerrallaan. Treenien sisältö on joka kerta suunnilleen sama: alku- ja loppuverryttely ja itse treenit.
Porrastreenit jatkuvat talven tuloon saakka Herttoniemen kuntoportailla (Majavatien päässä) ja jatkuvat ensi keväänä. Myös talvisaikaan porrastreenit ovat mahdollisia Herttoniemen entisen hyppyrimäen lähellä olevalla jyrkällä tiellä.
Porrastreeneissä ei kilpailla muitten kanssa, ainoat vastustajat ovat oma itse ja portaat.
Porrastreeniryhmä on ilmainen, mutta ilmoittautuneilta toivotaan sitovaa osallistumista.

HUOM! Ryhmä on täynnä!

AJANKOHTA: Herttoniemen kirjaston tapahtumatilassa torstaisin 31.10., 7.11., 14.11. ja 21.11.2019 klo 18.00-19.30. Kurssin pituus 4 kertaa.
SISÄLTÖ: Jokainen kerta alkaa 30 minuutin osuudella, jossa perehdytään anatomiaan ja sen piirtämiseen. Mallin piirtämistä on tämän jälkeen noin 60 minuuttia. Kurssin aikana saa tarvittaessa ohjausta harrastajaohjaajilta. Kurssi sopii sekä aloittelijoille että pidempään harrastaneille.

HINTA: 24 euroa.

OHJEITA: Mukaan tarvitset oman piirustuslehtiön (A4-koko sopii parhaiten) sekä hiiliä, liituja, tussikynän tai lyijykyniä. Myös siveltimet käyvät, jos käyttää vesivärejä tai vesiliukoista mustetta. Oman piirustustelineen voi ottaa mukaan, mutta myös nojatuolissa istuen lehtiötä voi hyvin pitää sylissä.

ILMOITTAUTUMINEN: Sitova ilmoittautuminen 29.10.2019 mennessä. Kurssi toteutuu jos ryhmään tulee vähintään 13 osallistujaa.

Kurssilla tehdään rauhallisia joogan perusliikkeitä, joiden tarkoituksena on lisätä kehon joustavuutta, tasapainoa ja kestävyyttä. Liikkeitä ohjaa oma luonnollinen hengitys, mikä auttaa keskittymään ja lisää tietoista läsnäoloa tässä hetkessä. Tavoitteena on kehon ja mielen yhteistyö, hyvä olo ja syvempi yhteys omaan itseen. Tunti päättyy loppurentoutukseen.

Herttoniemitalolla torstaisin 31.10. – 19.12. klo 10 – 11 (ei 21.11.)
Kurssi soveltuu kaiken ikäisille ihmisille, joiden kunto sallii yksinkertaisia taivutuksia omaa kehoa kuunnellen.
Kurssin hinta: 25 euroa
Ohjaaja: Joogaopettaja Salla Kaitokari
Kurssille mukaan: Oma jooga-alusta. Pienestä tyynystä ja vyöstä voi olla apua joissakin liikkeissä. 

Ilmoittautuminen 29.10. mennessä.

Haluatko oppia leipomaan vaaleaa hapanjuurileipää? Tule aloittelijatason leivontatyöpajaan, jonka avulla pääset alkuun harrastuksessa.
Käymme läpi koko leivontaprosessin (juuren ruokkiminen, taikinan valmistus, leivän muotoilu ja kohotus sekä parhaat vinkit paistamiseen).
Koska hapanjuurileivän valmistaminen alusta loppuun kestää vähintään vuorokauden, kurssi toteutetaan siten, että ohjaaja tuo mukanaan valmiin leipätaikinan, joka paistetaan ja sen jälkeen maistellaan.
Tunnilla tehdään yhteinen taikina, josta jokainen saa osan mukaansa kotona paistettavaksi. Lisäksi kurssilaiset saavat mukaansa hapaanjuuritaikinajuuren.
Ota mukaan kannellinen astia (n. 2-3 litraa) taikinaa varten sekä pieni kannellinen lasipurkki juuren kuljettamiseen.
Molemmilla kursseilla sama sisältö.

Herttoniemitalolla 9.11. ja 16.11. klo 10-12
Ohjaaja: Kurssin vetäjä Heli Ellis harrastaa hapanjuurileivontaa ja omaa leipurin koulutuksen.
Hinta: 18€. Maksimi 6 osallistujaa.
HUOM! Molemmat kurssit täynnä!

Kännykkäkuvauskurssilla käsitellään sekä teoriaa että otetaan kuvia. Teoriaosuudessa tutustutaan kännyköiden kuvausomaisuuksiin sekä annetaan perusohjeita kuvaamiseen: miten otetaan huomioon kuvausolosuhteet, kuvien rajaaminen, valotuksen säätäminen, hyvä kuvausasento jne. Ohjeet sopivat kännyköiden lisäksi muihin mobiililaitteisiin, kuten iPadeihin ja tabletteihin.
Kurssin toisella tunnilla tehdään käytännön harjoituksia ja lopuksi katsotaan valmiita kuvia.

Herttoniemen kirjaston tapahtumatila lauantaina 16.11. klo 10-12
Kurssin hinta: 25 euroa. Minimiosallistujamäärä 4, maksimi 20.
Ohjaaja: Digitaalisen oppimisen asiantuntija Jorma Harjamäki. Ota kurssille mukaan oma kännykkä tai muu mobiililaite.
Ilmoittautuminen: 12.11. mennessä.

Tule mukaan fortnite hiphop workshopiin ja ota kaverisi mukaan. Workshopissa treenataan hiphop tanssia Fortnite-tanssiliikkeiden kera.

Herttoniemitalolla (Kettutie 8 B) lauantaina 23.11. klo 12.45-14.45
Ohjaajat: Opettajina Queenz-tanssiryhmän jäsenet.
Hinta: 10 euroa. 40 mahtuu mukaan.
Ilmoittautuminen 20.11. mennessä.

Tervetuloa havukranssi-työpajaan! Havukranssi sopii mainiosti koristamaan joulunajan ovia ja ne tuovat miellyttävää vehreyttä talveen. Havukranssit säilyvät kauniina ja vihreinä pitkään.
Havukranssipajassa sidotaan puolikukitettu kranssi kauniiseen metallirenkaaseen erilaisista havuista ja muista jouluisista materiaaleista.

Herttoniemen kirjaston tapahtumatila lauantaina 14.12 klo 11-12.
Kurssin hinta: 25 euroa. Minimi 14 osallistujaa, maksimi 20. Hinta sisältää materiaalit ja opetukset.
Ohjaaja: Suvi Kantoluoto/Kukkatehdas Oy
Ilmoittautuminen: 10.12. mennessä.

Tervetuloa brush lettering-työpajaan! Brush lettering on sivellintussilla tai vesiväreillä tehtävää luovaa tekstausta. Brush lettering muistuttaa hieman kalligrafiaa, mutta on säännöiltään huomattavasti vapaampi tekstaustyyli. Brush letteringin äärellä on voi rauhoittua nauttimaan käden ja siveltimen saumattomasta yhteistyöstä. Tällä tekstaustyylillä voi tehdä mm. ihania onnittelukortteja ja persoonallisia mietelausetauluja.
Kurssi aloitetaan opettelemalla yhdessä sivellintekstaus eli brush lettering-tekstausta erilaisia välineillä ja toisen tunnin ajan osallistujat voivat itsenäisesti tehdä joulukortteja valitsemillaan välineillä ja tekniikoilla. Kurssilla kokeillaan eri välineitä, kuten nestemäisiä vesivärejä, sivellintusseja, geelikyniä ja metallikohdekyniä.
Kurssimaksu sisältää kaikki materiaalit viittä vapaavalintaisella tekniikalla toteuttamaasi joulukorttia ja kirjekuorta varten. Työpaja soveltuu niin aloittelijoille kuin sivellintekstausta harrastaneille.

Herttoniemen kirjaston tapahtumatila lauantaina 14.12 klo 12.30-14.30.
Kurssin hinta: 25 euroa. Minimi 6 osallistujaa, maksimi 20.
Ohjaaja: Viivi/Let’s mingle – luovat työpajat.
Ilmoittautuminen: 10.12. mennessä

Haluatko kokeilla lauluntekstin kirjoittamista?

LAULUNTEKSTIEN KIRJOITTAMINEN – KURSSI VASTA-ALKAJILLE SEKÄ ENEMMÄN KIRJOITTANEILLE

Laulunkirjoittamisesi tyylilaji voi olla mm. suomenkielistä laulelmaa, iskelmää, poppia, rockia, kansanmusiikkia. Kurssilla etsitään omaa tyyliä kirjoittajana, tehdään inspiroivia harjoituksia, tutustutaan tekstin muotoon ja koukkuihin. Kokeillaan myös yhdessä kirjoittamista eli co-writing -kirjoittamista. Musiikkitaustaa ei tarvita. Uskallus kirjoittaa ja näyttää keskeneräisiä tekstejä toisille riittää.
Voit halutessasi esitellä myös omia aiempia sävellyksiäsi teksteihisi (tuo oma soitin mukaan / tallenne mp3-muodossa).
Voit tulla mukaan myös enempi laulajana tai sävellys-kylki edellä; laulajan tai säveltäjänkin on tärkeää tietää miten lauluntekstiä tehdään, muokataan ja miten hyvän tekstin tunnistaa.

Herttoniemen kirjastossa 8.2.2020 klo 12-15. Ota mukaan halutessasi kahvitermaria ja pientä evästä tauolle.
Kurssin hinta: 30 euroa. Minimi 6 osallistujaa, max. 15 osallistujaa.
Ohjaaja: musiikki-valmentaja, laulaja-lauluntekijä Johanna Viksten. Tekstiä mennyt mm. Katri Ylanderille, Suvi Teräsniskalle, Club for Fivelle, Pate Mustajärvelle, Emiliannelle, Ipanapa- sekä Hääppöset-albumeille, kuoroille sekä koululaulukirjoihin, mukana Inspiraationa Juice -sävellyskisan voittajabiisissä 2018. Johanna on opettanut Työväenopistossa, HEO:n ja Metropolian lauluntekijälinjoilla.
Ilmoittautuminen: 31.1.2020 mennessä.

Vakiovuorot syksyllä 2019:

  • Perhekahvila viikottain maanantaisin
  • English Playgroup viikottain lauantaisin

Lisäksi tulossa:

  • Elävän mallin piirustuskurssi

Voit lähestyä meitä myös omalla kurssi-ideallasi: info (at) hertsikanpumppu.fi

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial