Siirry sisältöön

Opi uutta

Opi uutta

Hertsikan Pumpun kurssit

Hertsikan Pumppu tarjoaa asukkaille mahdollisuuden osallistua erilaisille kursseille ja työpajoihin sekä järjestää niitä.

  • Kursseilla asukkaat voivat tutustua uuteen harrastukseen tai aiheeseen lähellä kotia.
  • Kurssit ovat asukkaiden ideoimia ja usein myös ohjaamia.
  • Hertsikan Pumppu järjestää kursseille tilat sekä markkinoinnin omissa kanavissaan.

Hertsikan Pumpun kevään 2021 ohjelma on pitkälle valmis. Jo vakiintuneiden joogan ja elävän mallin piirustuskurssien lisäksi mukana on koko joukko ihan uusia kursseja, kuten kuvittajakurssi, luova kirjoittaminen, hyötypuutarhan suunnittelu, niittykurssi, äänenkäyttö, geokätköily ja metallinetsintä. Lisäksi tulossa mm. luentosarja senioreille (aiheina muisti, esteettömyys ja teknologia), luontokuvauskurssi, linturetki Vanhankaupunginlahdelle ja villivihanneskävely. Kurssien esittelyt tulevat tälle sivulle alkuvuoden aikana. Lisätietoja kursseista: info@hertsikanpumppu.fi.

Kursseista ilmoitetaan sitä mukaa, kun niiden järjestelyistä ohjaajien kanssa sovitaan. Ajankohtaisinta tietoa kursseista saat Hertsikan Pumpun Facebook-ryhmästä. Kurssimaksut pyritään pitämään kohtuullisina.

Jos sinulla on idea kurssista, jonka haluaisit Herttoniemitalolla järjestää, ota yhteyttä Pumpun koordinaattoriin (info (at) hertsikanpumppu.fi). Järjestämällä kurssin voit myös kokeilla esimerkiksi uutta yritysideaasi.

KEVÄT 2021

Porrastreenit Herttoniemessä!

Oletko kiinnostunut porrastreeenin aloittamista, tai oletko jo kokeillut sitä? Porrastreeni on tehokas koko kropan treenimuoto ja tehokas kalorienkuluttaja. Porrastreeni toimii voima-, nopeus- mentaaliharjoituksena. Porrastreeni kuuluu nykyään monen urheilulajin kesäharjoituksiin.
Hertsikan Pumppu kokosi syksyllä 2019 15 hengen porrastreeniryhmän. Porrastreeni sopii kaikille, mutta ikävaatimuksena on vähintään 15 vuoden ikä. Porrastreeniä ei suositella henkilölle, jolla on sydänvika tai nivelrikko.
Porrastreenien vetäjänä toimii valmentaja ja entinen aktiiviurheilija Mika Elomaa.

Porrastreenit jatkuvat keväällä kahdesti viikossa, noin puoli tuntia kerrallaan. Treenien sisältö on joka kerta suunnilleen sama: alku- ja loppuverryttely ja itse treenit. Porrastreenit ovat Herttoniemen kuntoportailla (Majavatien päässä).
Porrastreeneissä ei kilpailla muitten kanssa, ainoat vastustajat ovat oma itse ja portaat.
Porrastreeniryhmä on ilmainen, mutta ilmoittautuneilta toivotaan sitovaa osallistumista.

Porratreeniryhmä on täynnä! Jos olet kiinnostunut peruutuspaikoista, lähetä sähköpostia info@hertsikanpumppu.fi

 

AJANKOHTA: Asukastalo Ankkurin liikuntasalissa torstaisin 14.1, 21.1, 28.1, 4.2.2021 klo 18.00-19.30. Kurssin pituus 4 kertaa. Asukastalo Ankkurin osoite on Paasivaarankatu 6 (Herttoniemenrannassa).
SISÄLTÖ: Jokainen kerta alkaa 30 minuutin osuudella, jossa perehdytään anatomiaan ja sen piirtämiseen. Mallin piirtämistä on tämän jälkeen noin 60 minuuttia. Kurssin aikana saa tarvittaessa ohjausta harrastajaohjaajilta. Kurssi sopii sekä aloittelijoille että pidempään harrastaneille.
HINTA: 30 euroa.
OHJEITA: Mukaan tarvitset oman piirustuslehtiön (A4-koko sopii parhaiten) sekä hiiliä, liituja, tussikynän tai lyijykyniä. Myös siveltimet käyvät, jos käyttää vesivärejä tai vesiliukoista mustetta. Oman piirustustelineen voi ottaa mukaan, mutta myös nojatuolissa istuen lehtiötä voi hyvin pitää sylissä. Aloittelijoille suositellaan pehmeää lyijykynää.
ILMOITTAUTUMINEN: Sitova ilmoittautuminen 10.1.2021 mennessä. Kurssi toteutuu jos ryhmään tulee vähintään 10 osallistujaa. Max 18 osallistujaa. Kurssin toteutuminen riippuu myös koronatilanteesta; seuraamme viranomaisten ohjeita. 

HUOM! Kurssilaisilla on maskipakko. Hertsikan Pumppu tarjoaa maskit.

Kurssilla piristämme ulkonäköämme opettelemalla kasvo-joogaliikkeitä, jotka vaikuttavat veren- ja lymfakierron välityksellä ihon kuntoon, antaen näin kasvoille struktuuria ja nuorekkaan ilmeen.
Hieromalla tiettyjä ayurvedisia marmapisteitä säännöllisesti, voidaan kasvojen lihaksia kiinteyttää ja samalla parantaa hapenottoa kasvojen, kaulan, sekä dekolteen alueella, iho saa samalla terveen värin ja sen oma kollageenituotanto tehostuu.
Ihon hehkua ja yleisilmettä kohentamaan opettelemme pari jooga-asanaa ja muitakin kauneusniksejä ja -kokeiluja on tiedossa. Oikeudet ohjelman muutoksiin pidätetään
Hertsikan Pumpun asukastilassa (Hiihtomäentie 36) perjantaina 22.1.2021 klo 18-19.30 ja perjantaina 29.1.2021 klo 18-19.30. Kesto 1,5 tuntia.
Osallistujamäärä minimi 4, max 6.
Hinta: 23 euroa
Ohjaaja: intialaisiin hoitomuotoihin erikoistunut Riitta Jeskanen.
Ilmoittautuminen 15.1. (22.1. tilaisuuteen) ja 22.1. (29.1.) tilaisuuteen mennessä.
Tervetuloa!

Kurssilla tehdään rauhallisia joogan perusliikkeitä, joiden tarkoituksena on lisätä kehon joustavuutta, tasapainoa ja kestävyyttä. Liikkeitä ohjaa oma luonnollinen hengitys, mikä auttaa keskittymään ja lisää tietoista läsnäoloa tässä hetkessä. Tavoitteena on kehon ja mielen yhteistyö, hyvä olo ja syvempi yhteys omaan itseen. Tunti päättyy loppurentoutukseen.
Kurssi soveltuu kaiken ikäisille ihmisille, joiden kunto sallii yksinkertaisia taivutuksia omaa kehoa kuunnellen.

Kurssi järjestetään torstaisin (yhteensä 7 kertaa) 4.2.-1.4. klo 10-11 (tuntia ei ole 25.2. ja 11.3.).
Kurssin kokoontumiset ovat Herttoniemen Säätiön kerhotilassa (osoite Näätätie 21).
Kurssin hinta: 58 euroa. Minimi 16 osallistujaa.
Ohjaaja: Joogaopettaja Salla Kaitokari. Kurssille mukaan: Oma jooga-alusta. Pienestä tyynystä ja vyöstä voi olla apua joissakin liikkeissä.
Ilmoittautuminen 27.1.2021 mennessä.

Oletko innokas piirtäjä ja haluaisit päästä kirjan kuvittajaksi? Kuvittajakurssilla kuvittajaksi haluavat tekevät kuvia sekä kuulevat valmennusta kuvittajaksi pääsemisessä.
Kuvittamisen kruununjalokivi saattaa olla kirjan aiheeseen ja tunnelmaan sopiva persoonallinen kuvitus, joka erottaa kirjan muista. Onnistunut kuvitus on enemmän kuin puoli kirjaa!
Kuvittajakurssilla tutustutaan kirjan kuvittamisen sisältöihin, haasteisiin, tyyleihin ja yhteistyöhön kustantamon kanssa. Kurssilla tutustumaan myös kirjallisuuden eri lajeihin kuvituksen kautta.
Kurssi on kaksiosainen:
1-päivän sisältö: työpaja. Työpaja on ”vertaistukiryhmä”, jossa kuvittajiksi haluavat tekevät yhteisestä aiheesta kuvia omalla tyylillään. Kurssin vertaisryhmän ohjaajana toimii kuvittaja, Kuvittajat Ry:n varsinainen jäsen Heta-Linnea Kovanen. Kovanen on kuvittanut useita runo- ja musiikkijulkaisuja, sekä erilaisten sanoma- ja aikakauslehtien artikkeleita. Kurssilaiset voivat halutessaan tutustua myös hänen käyttämiinsä työskentelyvälineistöihin. Kurssilaisia pyydetään tuomaan mukanaan omat välineet
2-päivän sisältö: taiteen maisteri Sari Airola kertoo siitä, miten pääsee kuvittajaksi ja millaisia vaatimuksia on kuvittajalle.
Ohjaaja Sari Airola on kuvittaja, kirjailija ja pedagogi. Hän on toiminut kuvittajana vuodesta 1997. Hän on tehnyt monipuolisesti kuvituksia lehtijutuista lastenkirjoihin. Sari Airola on opettanut kuvitusta mm. Aalto yliopistossa, Lahden muotoiluinstituutissa, Kymenlaakson AMK:ssa ja Pekka Halosen akatemiassa.
Hertsikan Pumpun asukastilassa (Hiihtomäentie 26) 6.-7.2.2021 klo 10-13.
Hinta: 60 euroa. Minimi 6 osallistujaa, max 10 osallistujaa.
Ilmoittautuminen 25.1.2021 mennessä.

Tervetuloa kaikille avoimelle kirjoituskurssille!
Kurssi ei edellytä minkäänlaista kokemusta kirjoittamisen opiskelusta. Kirjoittaminen on innostavaa! Onko sinulla pöytälaatikossa tarinoita? Oletko aina halunnut kirjoittaa kirjan? Etkö ole koskaan kirjoittanut tarinaa, mutta mieli tekisi? Tule kirjoituskurssille hakemaan uutta virtaa kirjoittamiseesi!
Avoin kirjoittajakurssi koostuu 1) kurssilaisten virittämisestä yhteisiin päiviin sekä 2) kaikille yhteisten, pienryhmä- ja yksilöllisten kirjoitusharjoitusten tekemisestä.
Harjoitusten tarkoitus on kannustaa kirjoittajia kirkastamaan omaa tyyliään ja etsimään uusia ideoita omaan kirjoittamiseen tai omiin tavoitteisiin kirjoittajana.
Kurssilla kunnioitetaan ja arvostetaan jokaisen omaa tietä kirjoittajana.
Kurssin aikana on myös mahdollista käydä kustannustoimittajan pakeilla, kun ohjaaja vaihtaa hattua ja ottaa kurssilaisia vastaan kahden kesken.
Ota muistivihko ja kyniä mukaan. Voit ottaa myös läppärisi, mutta se ei ole välttämätön.
Hertsikan Pumpun asukastila (Hiihtomäentie 36) to-pe 25.-26.2. klo 17.30-20.30 ja la-su 27.-28.2. klo 12-15.
Hinta: 80 euroa. Minimi 7 osallistujaa, max 10 osallistujaa. Hintaan sisältyy joka päivä sämpylä, keksiä, kahvi/tee.
Päivittäinen kurssiohjelma toimitetaan ilmoittautuneille tammikuussa.
Ohjaaja: helsinkiläinen luovan kirjoittamisen opettaja, kirjoitusvalmentaja ja kustannustoimittaja Piritta Maavuori.
Ilmoittautuminen 15.2.2021 mennessä.

Haluatko kokeilla lauluntekstin kirjoittamista?

LAULUNTEKSTIEN KIRJOITTAMINEN – KURSSI VASTA-ALKAJILLE SEKÄ ENEMMÄN KIRJOITTANEILLE

Laulunkirjoittamisesi tyylilaji voi olla mm. suomenkielistä laulelmaa, iskelmää, poppia, rockia, kansanmusiikkia. Kurssilla etsitään omaa tyyliä kirjoittajana, tehdään inspiroivia harjoituksia, tutustutaan tekstin muotoon ja koukkuihin. Kokeillaan myös yhdessä kirjoittamista eli co-writing -kirjoittamista. Musiikkitaustaa ei tarvita. Uskallus kirjoittaa ja näyttää keskeneräisiä tekstejä toisille riittää.
Voit halutessasi esitellä myös omia aiempia sävellyksiäsi teksteihisi (tuo oma soitin mukaan / tallenne mp3-muodossa).
Voit tulla mukaan myös enempi laulajana tai sävellys-kylki edellä; laulajan tai säveltäjänkin on tärkeää tietää miten lauluntekstiä tehdään, muokataan ja miten hyvän tekstin tunnistaa.

Hertsikan Pumpun asukastilassa (Hiihtomäentie 36) la-su 6.-7.3.2021 klo 12-15. Ota mukaan halutessasi kahvitermaria ja pientä evästä tauolle.
Kurssin hinta: 60 euroa. Minimi 6 osallistujaa, max. 15 osallistujaa.
Ohjaaja: musiikkivalmentaja, laulaja-lauluntekijä Johanna Viksten. Tekstiä mennyt mm. Katri Ylanderille, Suvi Teräsniskalle, Club for Fivelle, Pate Mustajärvelle, Emiliannelle, Ipanapa- sekä Hääppöset-albumeille, kuoroille sekä koululaulukirjoihin, mukana Inspiraationa Juice -sävellyskisan voittajabiisissä 2018. Johanna on opettanut Työväenopistossa, HEO:n ja Metropolian lauluntekijälinjoilla.
Ilmoittautuminen: 25.2.2021 mennessä.

Tulossa keväällä 2021:

• Joogakurssi
• Elävän mallin piirustuskurssit II ja III
• Kuvittajakurssi
• Luovan kirjoittamisen kurssi
• Lauluntekstien kirjoittaminen
• Äänenkäytön kurssi
• Hyötypuutarhan suunnittelu
• Geokätköilykurssi
• Metallinetsintäkurssi
• Luontokuvauskurssi
• Villivihanneskävelyt
• Linturetki Vanhankaupunginlahdelle

Lisäksi keväällä:

Vanhan Herttoniemen pihakirppis!! (ajankohta vielä päättämättä)

Voit lähestyä meitä myös omalla kurssi-ideallasi: info (at) hertsikanpumppu.fi

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial