Siirry sisältöön

Opi uutta

Opi uutta

Hertsikan Pumpun kurssit

Hertsikan Pumppu tarjoaa asukkaille mahdollisuuden osallistua erilaisille kursseille ja työpajoihin sekä järjestää niitä.

  • Kursseilla asukkaat voivat tutustua uuteen harrastukseen tai aiheeseen lähellä kotia.
  • Kurssit ovat asukkaiden ideoimia ja usein myös ohjaamia.
  • Hertsikan Pumppu järjestää kursseille tilat sekä markkinoinnin omissa kanavissaan.

Hertsikan Pumpun syksyn ohjelma on pitkälle valmis. Jo vakiintuneiden joogan ja elävän mallin piirustuskurssien lisäksi mukana on koko joukko ihan uusia kursseja, kuten bluestanssi, geokätköily, parkour, luontokuvaus, puutarhan sadonkorjuu, ruuhkavuosinaisten taidekurssi sekä elämänkaarikurssi eläkeläsille . Linkit ilmoittautumisiin kunkin kurssin kohdalla. Ruuhkavuosinaisten taidekurssin ja Eläkeläisten elämänkaarikurssin osalta ilmoittautumiset: info@hertsikanpumppu.fi.
Tervetuloa mukaan!

Kursseista ilmoitetaan sitä mukaa, kun niiden järjestelyistä ohjaajien kanssa sovitaan. Ajankohtaisinta tietoa kursseista saat Hertsikan Pumpun Facebook-ryhmästä. Kurssimaksut pyritään pitämään kohtuullisina.

Jos sinulla on idea kurssista, jonka haluaisit Herttoniemitalolla järjestää, ota yhteyttä Pumpun koordinaattoriin (info (at) hertsikanpumppu.fi). Järjestämällä kurssin voit myös kokeilla esimerkiksi uutta yritysideaasi.

SYKSY 2020

Porrastreenit Herttoniemessä!

Oletko kiinnostunut porrastreeenin aloittamista, tai oletko jo kokeillut sitä? Porrastreeni on tehokas koko kropan treenimuoto ja tehokas kalorienkuluttaja. Porrastreeni toimii voima-, nopeus- mentaaliharjoituksena. Porrastreeni kuuluu nykyään monen urheilulajin kesäharjoituksiin.
Hertsikan Pumppu kokosi syksyllä 2019 15 hengen porrastreeniryhmän. Porrastreeni sopii kaikille, mutta ikävaatimuksena on vähintään 15 vuoden ikä. Porrastreeniä ei suositella henkilölle, jolla on sydänvika tai nivelrikko.
Porrastreenien vetäjänä toimii valmentaja ja entinen aktiiviurheilija Mika Elomaa.

Porrastreenit jatkuvat keväällä kahdesti viikossa, noin puoli tuntia kerrallaan. Treenien sisältö on joka kerta suunnilleen sama: alku- ja loppuverryttely ja itse treenit. Porrastreenit ovat Herttoniemen kuntoportailla (Majavatien päässä).
Porrastreeneissä ei kilpailla muitten kanssa, ainoat vastustajat ovat oma itse ja portaat.
Porrastreeniryhmä on ilmainen, mutta ilmoittautuneilta toivotaan sitovaa osallistumista.

Porratreeniryhmä on täynnä! Jos olet kiinnostunut peruutuspaikoista, lähetä sähköpostia info@hertsikanpumppu.fi

 

Tervetuloa tanssimaan sielukasta bluesia! Blues on juureva ja ilmaisuvoimainen tanssi, joka kattaa laajan tunteiden, tunnelmien ja musiikkityylien skaalan.

Bluestanssin juuret ovat syvällä afroamerikkalaisessa historiassa, ja bluesia on soitettu ja tanssittu aina 1900-luvun alusta lähtien. Tanssin alkuperä näkyy ja tuntuu edelleen bluesin liikekielessä ja tanssin ja musiikin vahvassa yhteydessä ja ilmaisuvoimassa.

Tällä blueskurssilla tanssimme bluesia paritanssina ja käymme läpi bluestanssin juuria kunnioittavia perusteita ja sen yleisimpiä tyylilajeja. Perusteisiin kuuluu mm. tanssiasento ja pulssi ja tyylilajeista tutustumme ainakin juurevaan ja rytmikkääseen Chicago bluesiin sekä pehmeämpään Ballroom bluesiin.

Tervetuloa kahden kerran Blues-tiiviskurssille elokuussa. Tunnit ovat keskiviikkoisin 12.8. ja 19.8. klo 17.30-19.00 Hertsikan Pumpun asukastilassa. Osoite Hiihtomäentie 36.

Kurssin hinta: 40 euroa. Minimi 8 osallistujaa. Mikäli osallistujia ilmoittautuu enemmän kuin 12 kurssipaikka vaihtuu.

Ilmoittautuminen: 9.8. mennessä.

Et tarvitse kurssille omaa paria, vaihdamme pareja. Tällä kurssilla tanssimme pääosin yhdessä roolissa, mutta voit ilmoittautuessa vapaasti valita tanssitko viejänä vai seuraajana. Päälle liikkumiseen sopivat vaatteet ja luistavat kengät.

Kurssin opettajina toimivat Arja Sahlberg ja Annika Häggblom

Arja Sahlberg on opettanut bluesia vuodesta 2014 Jazz Factoryssa Helsingissä, mutta myös muualla Suomessa sekä Tallinnassa. Arja on sijoittunut finaaliin monissa kansainvälisissä blueskisoissa. Tärkeintä hänelle bluesissa on yhteys musiikkiin ja tanssipariin, mikä myös heijastuu hänen opetuksessaan.

Annika Häggblom on aktiivinen bluestanssin harrastaja ja opettanut bluesia Helsingissä vuodesta 2019. Annika kuuluu myös Helsinkiläiseen Out of the Blues -esiintymisryhmään. Eniten bluesissa häntä innostaa tanssin ilmaisuvoima ja yhteys tanssipariin.

Mitä tehdä puutarhan antimilla ja kasvimaata reunustavilla rikkaruohoilla? Kesäkurpitsa katoaa hetkessä kakkutaikinaan ja perunat peittyvät voinokareen alle, mutta entäs siemenvaiheeseen hujahtaneet retiisit, pölyttäjien onneksi kukkimaan ehtineet mintut, satoisat punajuurikkaan naatit tai mökillä vietetyltä lapsuudelta tuoksuvat siankärsämöt? Sadonkorjuu-kurssilla kuulet, miten kasvien vähemmän käytettyjä osia voi hyödyntää keittiössä, ylimääräisiä yrttejä yrttiteessä ja rikkaruohoja luonnonkosmetiikassa. Kurssin vetää alan yritys HÖRBS.

Hertsikan Pumpun asukastila 22.8. klo 10-12. Asukastilan osoite on Hiihtomäentie 36.
Kurssin hinta: 35 euroa. Minimi 10 osallistujaa, maksimi 30.
Ilmoittautuminen: 15.8.2020 mennessä.

Oletko kiinnostunut aloittamaan geokätköilyn? Geokätköily on koko perheen harrastus, jossa etsitään satelliittipaikantimen avulla muiden harrastajien piilottamia geokätköjä. Geokätköilykurssilla perehdytään harrastuksen perusteisiin, luodaan oma geokätköilytunnus ja opetellaan geokätköilysovelluksen käyttö puhelimessa (Android ja iPhone). Teoriaosuuden jälkeen menemme yhdessä etsimään muutaman geokätkön lähialueelta.
Osallistujia pyydetään etukäteen lataamaan puhelimeensa Geocaching -geokätköilysovellus.

Kurssi pidetään 5.9. Herttoniemessä klo 10-12. Aluksi noin tunnin teoriaosuus sisätiloissa, sen jälkeen mennään maastoon.
Kurssin hinta: 25 euroa. Minimi 14 osallistujaa, maksimi 20 osallistujaa.
Ohjaaja: Kurssin vetää yli 16 vuotta geokätköilyä aktiivisesti harrastanut Harri Hirvasniemi.
Ilmoittautuminen 27.8. mennessä.

Tervetuloa kuvaamaan lähiluontoa! Syksyinen luonto tarjoaa loputtomasti mahdollisuuksia luovaan valokuvaukseen hyönteisistä nisäkkäisiin, kukista lintuihin, lähikuvien makromaailmasta laajoihin maisemasommitelmiin. Luontokuvauskurssilla tehdään parituntinen patikkaretki lähimaastossa, kuvataan paljon, kerrotaan vinkkejä kuvaamisesta, sommittelusta, kuvaustekniikasta ja tavoista löytää luonnosta kuvauskohteita, lähestyä villejä eläimiä ja hyödyntää luonnonvaloa tunnelmien luomisessa. Kuvasit sitten kännykällä taikka järjestelmäkameralla kurssi soveltuu sinulle.
Mikäli sääolosuhteet eivät suosi patikkaretkeä, kurssi pidetään teoriapainotteisena Hertsikan Pumpn tilassa.

Kurssi pidetään Herttoniemen maastossa 12.9. klo 10-12.
Kurssin hinta: 25 euroa. Minimi 6 osallistujaa, maksimi 15 osallistujaa.
Ohjaaja: Kurssin vetäjänä toimii elokuva-alan ammattilainen ja innokas luontokuvaaja Jorma Harjamäki
Ilmoittautuminen 5.9. mennessä.

Tule kokeilemaan parkouria! Kokeilukurssilla parkourataan Herttoniemen ulkoalueilla hyödyntäen ympäristön tarjoamia liikkumismahdollisuuksia. Parkourissa lajina keskitytään kehittämään liikkumiseen tarvittavia perusominaisuuksia kuten tasapainoa, voimaa, dynaamisuutta, kestävyyttä, tarkkuutta, tilan hahmotusta ja luovuutta mm. hyppimällä, kiipeämällä, juoksemalla sekä erilaisia ylityksiä ja alituksia tehden.

Kurssi pidetään Herttoniemessä 19.9. (entisen hyppyrimäen maasto urheilukentän ja Vanhankaupunginlahden välissä) klo 12-13.30.
Kurssin hinta: 25 euroa. Minimi 8 osallistujaa, maksimi 15 osallistujaa.
Ohjaaja: Kurssin suunnittelee ja toteuttaa Parkour Akatemian ohjaaja.
Ilmoittautuminen 5.9. mennessä.

Haluatko kokeilla lauluntekstin kirjoittamista?

LAULUNTEKSTIEN KIRJOITTAMINEN – KURSSI VASTA-ALKAJILLE SEKÄ ENEMMÄN KIRJOITTANEILLE

Laulunkirjoittamisesi tyylilaji voi olla mm. suomenkielistä laulelmaa, iskelmää, poppia, rockia, kansanmusiikkia. Kurssilla etsitään omaa tyyliä kirjoittajana, tehdään inspiroivia harjoituksia, tutustutaan tekstin muotoon ja koukkuihin. Kokeillaan myös yhdessä kirjoittamista eli co-writing -kirjoittamista. Musiikkitaustaa ei tarvita. Uskallus kirjoittaa ja näyttää keskeneräisiä tekstejä toisille riittää.
Voit halutessasi esitellä myös omia aiempia sävellyksiäsi teksteihisi (tuo oma soitin mukaan / tallenne mp3-muodossa).
Voit tulla mukaan myös enempi laulajana tai sävellys-kylki edellä; laulajan tai säveltäjänkin on tärkeää tietää miten lauluntekstiä tehdään, muokataan ja miten hyvän tekstin tunnistaa.

Hertsikan Pumpun asukastilassa (Hiihtomäentie 36) lauantaina 19.9.2020 klo 12-15. Ota mukaan halutessasi kahvitermaria ja pientä evästä tauolle.
Kurssin hinta: 30 euroa. Minimi 6 osallistujaa, max. 15 osallistujaa.
Ohjaaja: musiikkivalmentaja, laulaja-lauluntekijä Johanna Viksten. Tekstiä mennyt mm. Katri Ylanderille, Suvi Teräsniskalle, Club for Fivelle, Pate Mustajärvelle, Emiliannelle, Ipanapa- sekä Hääppöset-albumeille, kuoroille sekä koululaulukirjoihin, mukana Inspiraationa Juice -sävellyskisan voittajabiisissä 2018. Johanna on opettanut Työväenopistossa, HEO:n ja Metropolian lauluntekijälinjoilla.
Ilmoittautuminen: 12.9.2020 mennessä.

AJANKOHTA: Hertsikan Pumpun asukastilassa keskiviikkoisin 9., 16., 23. ja 30.9.2020 klo 18.00-19.30. Kurssin pituus 4 kertaa. Asukastilan osoite on Hiihtomäentie 36.
SISÄLTÖ: Jokainen kerta alkaa 30 minuutin osuudella, jossa perehdytään anatomiaan ja sen piirtämiseen. Mallin piirtämistä on tämän jälkeen noin 60 minuuttia. Kurssin aikana saa tarvittaessa ohjausta harrastajaohjaajilta. Kurssi sopii sekä aloittelijoille että pidempään harrastaneille.
HINTA: 24 euroa.
OHJEITA: Mukaan tarvitset oman piirustuslehtiön (A4-koko sopii parhaiten) sekä hiiliä, liituja, tussikynän tai lyijykyniä. Myös siveltimet käyvät, jos käyttää vesivärejä tai vesiliukoista mustetta. Oman piirustustelineen voi ottaa mukaan, mutta myös nojatuolissa istuen lehtiötä voi hyvin pitää sylissä. Aloittelijoille suositellaan pehmeää lyijykynää.
ILMOITTAUTUMINEN: Sitova ilmoittautuminen 2.9.2020 mennessä. Kurssi toteutuu jos ryhmään tulee vähintään 10 osallistujaa. Max 15 osallistujaa.

HUOM!
Jos mahdollisten kokoontumisrajoitusten vuoksi opetusta ei voida järjestää asukastilassa, niin opetus tapahtuu etäopetuksena. Osallistujat tarvitsevat tietokoneen ja nettiyhteyden. Kurssin hinta on 15 euroa.

Haluatko kokeilla lauluntekstin kirjoittamista?

LAULUNTEKSTIEN KIRJOITTAMINEN – KURSSI ENEMMÄN KIRJOITTANEILLE

Tervetuloa lauluntekstien kirjoittamisen jatkokurssille! Voit tulla, jos osallistuit edelliseen kurssiin tai olet jo muuten aloitellut lauluntekstin tekemistä.
Laulunkirjoittamisesi tyylilaji voi olla mm. suomenkielistä laulelmaa, iskelmää, poppia, rockia, kansanmusiikkia. Kurssilla etsitään omaa tyyliä kirjoittajana, tehdään inspiroivia harjoituksia, tutustutaan tekstin muotoon ja koukkuihin. Kokeillaan myös yhdessä kirjoittamista eli co-writing -kirjoittamista. Musiikkitaustaa ei tarvita. Uskallus kirjoittaa ja näyttää keskeneräisiä tekstejä toisille riittää.
Voit halutessasi esitellä myös omia aiempia sävellyksiäsi teksteihisi (tuo oma soitin mukaan / tallenne mp3-muodossa).
Voit tulla mukaan myös enempi laulajana tai sävellys-kylki edellä; laulajan tai säveltäjänkin on tärkeää tietää miten lauluntekstiä tehdään, muokataan ja miten hyvän tekstin tunnistaa.

Hertsikan Pumpun asukastilassa (Hiihtomäentie 36) lauantaina 3.10.2020 klo 12-15. Ota mukaan pientä evästä tauolle – keitetään kahvit.
Kurssin hinta: 30 euroa. Minimi 6 osallistujaa, max. 15 osallistujaa.
Ohjaaja: musiikki-valmentaja, laulaja-lauluntekijä Johanna Viksten. Tekstiä mennyt mm. Katri Ylanderille, Suvi Teräsniskalle, Club for Fivelle, Pate Mustajärvelle, Emiliannelle, Ipanapa- sekä Hääppöset-albumeille, kuoroille sekä koululaulukirjoihin, mukana Inspiraationa Juice -sävellyskisan voittajabiisissä 2018. Johanna on opettanut Työväenopistossa, HEO:n ja Metropolian lauluntekijälinjoilla.
Ilmoittautuminen: 26.9.2020 mennessä.

Kurssilla tehdään rauhallisia joogan perusliikkeitä, joiden tarkoituksena on lisätä kehon joustavuutta, tasapainoa ja kestävyyttä. Liikkeitä ohjaa oma luonnollinen hengitys, mikä auttaa keskittymään ja lisää tietoista läsnäoloa tässä hetkessä. Tavoitteena on kehon ja mielen yhteistyö, hyvä olo ja syvempi yhteys omaan itseen. Tunti päättyy loppurentoutukseen.
Kurssi soveltuu kaiken ikäisille ihmisille, joiden kunto sallii yksinkertaisia taivutuksia omaa kehoa kuunnellen.

Kurssi järjestetään 10.9.-8.10. ja 22.-29.10 klo 10-11. HUOM! Kurssia ei siis ole syyslomaviikolla 15.10. (vk 42).
Kurssin kokoontumiset ovat Herttoniemen Säätiön kerhotilassa (osoite Näätätie 21).
Kurssin hinta: 58 euroa. Minimi 16 osallistujaa.
Ohjaaja: Joogaopettaja Salla Kaitokari. Kurssille mukaan: Oma jooga-alusta. Pienestä tyynystä ja vyöstä voi olla apua joissakin liikkeissä.
Ilmoittautuminen 3.9.2020 mennessä.

Kurssilla tehdään rauhallisia joogan perusliikkeitä, joiden tarkoituksena on lisätä kehon joustavuutta, tasapainoa ja kestävyyttä. Liikkeitä ohjaa oma luonnollinen hengitys, mikä auttaa keskittymään ja lisää tietoista läsnäoloa tässä hetkessä. Tavoitteena on kehon ja mielen yhteistyö, hyvä olo ja syvempi yhteys omaan itseen. Jooga auttaa kuuntelemaan omaa kehoa ja pitämään siitä huolta. Tunti päättyy loppurentoutukseen.

Kurssi soveltuu kaikille, joiden kunto sallii yksinkertaisia taivutuksia omaa kehoa kuunnellen. Kurssin ohjelma on suunniteltu erityisesti senioreita ajatellen, mutta siihen voivat osallistua myös nuoremmat rauhallisesta joogasta kiinnostuneet. Oma jooga-alusta tulisi ottaa mukaan. Jumppakuminauhasta, joogavyöstä tai pitkästä huivista voi olla apua joissakin liikkeissä. Myös tennispallolla on kurssilla käyttöä.

Hertsikan Pumpun asukastila torstaisin 5.11.-17.12. klo 10-11. HUOM! Kurssia ei ole 19.11. Asukastilan osoite on Hiihtomäentie 36.
Kurssin hinta: 58 euroa. Minimi 13 osallistujaa.
Ohjaaja: Joogaopettaja Salla Kaitokari. Kurssille mukaan: Kurssille tulisi ottaa mukaan oma jooga-alusta. Muita mukaan otettavia apuvälineitä: tennispallo, jumppakuminauha, joogavyö tai pitkä huivi.
Ilmoittautuminen: 29.10.2020 mennessä.

AJANKOHTA: Hertsikan Pumpun asukastilassa keskiviikkoisin 4., 11., 18. ja 25.11.2020 klo 18.00-19.30. Kurssin pituus 4 kertaa. Asukastilan osoite on Hiihtomäentie 36.
SISÄLTÖ: Jokainen kerta alkaa 30 minuutin osuudella, jossa perehdytään anatomiaan ja sen piirtämiseen. Mallin piirtämistä on tämän jälkeen noin 60 minuuttia. Kurssin aikana saa tarvittaessa ohjausta harrastajaohjaajilta. Kurssi sopii sekä aloittelijoille että pidempään harrastaneille.
HINTA: 24 euroa.
OHJEITA: Mukaan tarvitset oman piirustuslehtiön (A4-koko sopii parhaiten) sekä hiiliä, liituja, tussikynän tai lyijykyniä. Myös siveltimet käyvät, jos käyttää vesivärejä tai vesiliukoista mustetta. Oman piirustustelineen voi ottaa mukaan, mutta myös nojatuolissa istuen lehtiötä voi hyvin pitää sylissä. Aloittelijoille suositellaan pehmeää lyijykynää.
ILMOITTAUTUMINEN: Sitova ilmoittautuminen 28.10.2020 mennessä. Kurssi toteutuu jos ryhmään tulee vähintään 10 osallistujaa. Max 15 osallistujaa.

HUOM!
Jos mahdollisten kokoontumisrajoitusten vuoksi opetusta ei voida järjestää asukastilassa, niin opetus tapahtuu etäopetuksena. Osallistujat tarvitsevat tietokoneen ja nettiyhteyden. Kurssin hinta on 15 euroa.

Tervetuloa havukranssikurssille! Havukranssi sopii mainiosti koristamaan joulunajan ovia ja ne tuovat miellyttävää vehreyttä talveen. Havukranssit säilyvät kauniina ja vihreinä pitkään.

Havukranssipajassa sidotaan puolikukitettu kranssi kauniiseen metallirenkaaseen erilaisista havuista ja muista
jouluisista materiaaleista.

Hertsikan Pumpun asukastila (Hiihtomäentie 36) lauantaina 14.11. klo 10-11.
Kurssin hinta: 30 euroa. Minimi 15 osallistujaa. Mikäli kurssille ilmoittautuu runsaasti halukkaita järjestetään toinen kurssi samana päivänä klo 11.30-12.30. Hinta sisältää materiaalit ja opetukset.
Ohjaaja: Suvi Kantoluoto/Kukkatehdas Oy
Ilmoittautuminen 7.11. mennessä

Tervetuloa brush lettering-kurssille! Brush lettering on sivellintussilla tai vesiväreillä tehtävää luovaa tekstausta. Brush lettering muistuttaa hieman kalligrafiaa, mutta on säännöiltään huomattavasti vapaampi tekstaustyyli. Brush letteringin äärellä on voi rauhoittua nauttimaan käden ja siveltimen saumattomasta yhteistyöstä. Tällä tekstaustyylillä voi tehdä mm. ihania onnittelukortteja ja persoonallisia mietelausetauluja.

Kurssi aloitetaan opettelemalla yhdessä sivellintekstaus eli brush lettering-tekstausta erilaisia välineillä ja toisen tunnin ajan osallistujat voivat itsenäisesti tehdä joulukortteja valitsemillaan välineillä ja tekniikoilla. Kurssilla kokeillaan eri välineitä, kuten nestemäisiä vesivärejä, sivellintusseja, geelikyniä ja metallikohdekyniä.

Kurssimaksu sisältää kaikki materiaalit viittä vapaavalintaisella tekniikalla toteuttamaasi joulukorttia ja kirjekuorta varten. Työpaja soveltuu niin aloittelijoille kuin sivellintekstausta harrastaneille.

Hertsikan Pumpun asukastila (Hiihtomäentie 36) lauantaina 21.11. klo 10-12.
Kurssin hinta: 30 euroa. Minimi 10 osallistujaa, maksimi 15.
Ohjaaja: Viivi/Let’s mingle – luovat työpajat.
Ilmoittautuminen 14.11. mennessä.

Tulossa syksyllä 2020:

  • Parkourkurssi
  • Luontokuvauskurssi
  • Geokätköilykurssi
  • Joogakurssi
  • Elävän mallin piirustuskurssi

Lisäksi elokuussa:

  • Blues tanssi-kurssi

Voit lähestyä meitä myös omalla kurssi-ideallasi: info (at) hertsikanpumppu.fi

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial