Siirry sisältöön

Kirjallisuuspiiri

Aloitamme 7.2. klo 18.00. Kirjailijavieraana Kukka Ranta

Kevään kirjallisuuspiirin teemoina ovat naiskirjailijat ja erilaiset vähemmistöt. Ei tarvitse tuntea itseään naiseksi tai kuulua vähemmistöön voidakseen osallistua. Tervetuloa juuri sellaisena kuin olet!
 
Helmikuussa käsitellään saamelaisaihetta kirjan ”Vastatuuleen” myötä. Saamme toisen kirjan kirjoittajista, Kukka Rannan, vieraaksemme.
 

Kukka Ranta ja Jaana Kanninen: Vastatuuleen: Saamen kansan pakkosuomalaistamisesta (S&S kustantamo 2019)

Toiveena on, että piirin vetovastuu olisi kiertävä, joko vierailevin vetäjin tai piirin osallistujat valitisivat keskuudestaan seuraavan kerran vetäjän. Kirjallisuuspiiri kokoontuu arki-iltaisin, viikonpäivä vaihtelee.
 
Tammikuun kirjaksi oli valittu
Maria Pettersonin Historian jännät naiset (Atena 2020) ,
jota käsitellään maaliskuun tapaamiskerralla. Muutokset johtuvat kokoontumisrajoitteista.
 
”Historian jännät naiset marssittaa esiin liudan kiinnostavia naisia, jotka ovat jääneet suurmieshistorian varjoon: kiinnostavia, uskomattomia, kauheita, törkeitä, sankarillisia ja ennen kaikkia jänniä persoonia. Heidän elämäntarinansa saavat lukijan haukkomaan henkeä ja kysymään: miksi en ole kuullut heistä aiemmin?”
 
Lukupiirin seuraavat kerrat ovat
to 3.3./ma 4.4./ ma 9.5. klo 18.00
klo 18.00 Hiihtomäentie 39.
 

Kevään muut kirjat valitaan yhdessä ensimmäisellä tapaamiskerralla. Jos et pääse paikalle, voit lähettää kirjaehdotuksesi info@hertsikanpumppu.fi tai 0440882040 tai käyttää Facebookin kanavia.

 
Vastatuuleen-kirja.Kannen valokuva: Lada Suomenrinne
Maria Petterson Historian jännät naiset
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial